image image
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

МАСИТ Новости

Одржана Конференција на МАСИТ ИКТ Денови

Одржана Конференција на МАСИТ ИКТ Денови

Одржана Конференција на МАСИТ за иновативни ИКТ решенија и трендови Среда, 27.09.2017     Во рамки на МАСИТ ИКТ денови, најголемиот ИТ настан во државава,  денес (27.09) во Скопје се одржa Конфе... Read more

04 Окт 2017

Одржан ФОРУМ на МАСИТ ИКТ Денови

Одржан ФОРУМ на МАСИТ ИКТ Денови

Одржан ФОРУМ: Регулатива на работните односи и пазарот на труд во ИКТ секторот 26 Септември 2017 (вторник) На 26ти септември 2017 година МАСИТ во рамки на Проектот на УСАИД – Партнерство за подобра... Read more

03 Окт 2017

Средба со вицепремиерот д-р Кочо Анѓушев

Средба со вицепремиерот д-р Кочо Анѓушев

  Делегација од членовите од Управен Одбор на МАСИТ присуствуваа на јавна трибина во Владата која се одржа на 20.09.2017, каде Заменик претседателот на Владата на Република Македонија задолжен за е... Read more

22 Сеп 2017

МАСИТ ИКТ ДЕНОВИ - КОНФЕРЕНЦИЈА

МАСИТ ИКТ ДЕНОВИ - КОНФЕРЕНЦИЈА

КОНФЕРЕНЦИЈА за иновативни ИКТ решенија и трендови27 септември 2017 (среда), хотел „Александар Палас“ - Скопјеwww.seeita.org Почитувани, Ни претставува особена чест и задоволство да ве поканиме на ... Read more

19 Сеп 2017

МАСИТ ИКТ ДЕНОВИ - ФОРУМ

МАСИТ ИКТ ДЕНОВИ - ФОРУМ

ФОРУМ: Регулатива на работните односи и пазарот на труд во ИКТ секторот26 Септември 2017 (вторник), хотел „Александар Палас“ - Скопјеwww.seeita.org   Почитувани,Ни претставува особена чест и задовол... Read more

19 Сеп 2017

Форум на градоначалници во Подгорица

Форум на градоначалници во Подгорица

Претседателот на Стопанска комора за информатички и комуникациски технологии (МАСИТ), г-дин Горан Попоски присуствуваше вториот Форум на градоначалници во Подгорица, Црна Гора, на кој потпиша мемора... Read more

17 Сеп 2017

АКЦИЈА ЗА ДАРУВАЊЕ НА КРВ И ХРАНА

АКЦИЈА ЗА ДАРУВАЊЕ НА КРВ И ХРАНА

Амбасадата на САД и на Црвениот крст на Град Скопје во АКЦИЈА ЗА ДАРУВАЊЕ НА КРВ И ХРАНА 12 септември, вторник, од 09:00 до 16:00 часот На 12 септември, вторник, по повод Националниот ден на слу... Read more

01 Сеп 2017

Green Ict deVElopment (GIVE)

Green Ict deVElopment (GIVE)

МАСИТ е дел од конзорциумот на проектот "Green Ict deVElopment (GIVE)"  во рамки Balkan and Black Sea ICT Cluster Network, заедно со 8 ИКТ асоцијации од регионот   МАСИТ заедно со неколку ИКТ клас... Read more

21 Авг 2017

Актуелни настани

МАСИТ ИКТ ДЕНОВИ 2017

МАСИТ ИКТ ДЕНОВИ 2017

Со особено задоволство би сакале да ви го најавиме одржувањето на два претстојни настани кои ќе се одржат во рамки на МАСИТ ИКТ ДЕНОВИ 26-27.09.2017 хотел „Александар Палас" - Скопјеwww.seeita.org ... Read more

14 Јун 2017

Настани

МАСИТ секоја година традиционално ги организира следните настани: Конференција СЕЕИТА и МАСИТ отворени денови МАСИТ- Стопанската Комора за ИКТ, традиционално секоја година ја организира оваа Конфере... Read more

11 Дек 2011

ПАТРОН ЧЛЕН

logo_1
Поддржувачи

Vip-MASIT-200x135px


 

Контакт информации

Стопанска комора за информатички
и комуникациски технологии
Бул. Партизански Одреди број 4
(главен влез на Македонија Сообраќај)
1000 Скопје, Македонија
тел. 389 75 280 507; 389 75 280 506
е-маил: contact@masit.org.mk

Поврзување

fb_icon_3 Linkdin_icon_2 Insta_icon_2 yt_icon_2 twitter_icon_2

Актуелни Настани

Нема настани