image image
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

МАСИТ Новости

Одржана Конференција PANTHEON 2019

Одржана Конференција PANTHEON 2019

  Дигитализацијата на приватниот и јавниот сектор е неопходност за да се постигне и одржи конкурентноста во денешниот поврзан и дигитализиран свет. Република Северна Македонија мора да ги следи овие ... Read more

15 Мај 2019

Оглас за изработка на бизнис план

Оглас за изработка на бизнис план

Бизнис регулатива преку Проектот на УСАИД - Партнерство за подобра бизнис регулатива објавува оглас за ангажирање на правно или физичко лице за изработка на бизнис план за потребите на веб сајтот bi... Read more

15 Мај 2019

МАСИТ ИКТ награди

МАСИТ ИКТ награди

МАСИТ организира избор на „МАСИТ ИКТ награди“ за исклучителни достигнувања во доменот на информатичката технологијаза 2019, како член на WITSA (World Information Technology and Services Alliance) ht... Read more

13 Мај 2019

МАСИТ и Даталаб се партнери во организација на PAN…

МАСИТ и Даталаб се партнери во организација на PANTHEON Kонференцијата на тема: Дигитализација 2019

  МАСИТ и Даталаб се партнери во организација на PANTHEON Kонференцијата на тема Дигитализација 2019, која ќе се одржи на 14.05.2019 година, со почеток во 10:00 часот, во хотел Мериот, Скопје.   Ко... Read more

23 Апр 2019

Трет “B2B” настан во рамките на GIVE проектот – Ри…

Трет “B2B” настан во рамките на GIVE проектот – Рига, Латвија

    Третиот “B2B“ настан во рамките на Green ICT Development (GIVE) проектот беше одржан во Рига, Латвија, Riga Technical University Design Factory од 16-17.04.2019 година, а организиран од страна... Read more

23 Апр 2019

Барањата на компаниите за измени на Законот за фин…

Барањата на компаниите за измени на Законот за финансиска поддршка

  По одржаната инфо-сесија за подобрување и измени на Законот за финансиска поддршка на инвестициите, а по изнесување на ставовите на претставници на приватниот сектор, четирите најголеми комори из... Read more

16 Апр 2019

World ICT forum 2019, Најроби, Кенија

World ICT forum 2019, Најроби, Кенија

  Во Најроби, Кенија ќе се одржи World ICT forum 2019 од 08 – 09.07.2019 во организација на TraiCon. World ICT forum e стратешки настан на високо ниво, кој ги опфаќа главните индустриски трендови и... Read more

12 Апр 2019

8 th NEWSLETTER OF 3B ICT

8 th NEWSLETTER OF 3B ICT

  The annual meeting of the 3B ICT Network in Tirana, Albania, marked a new pass-over of the the network coordination as the Bulgarian ICT Cluster ended its one year mandate. The presidency for... Read more

11 Апр 2019

МАСИТ е-информатор

МАСИТ Е-информатор, февруари - април 2019

МАСИТ Е-информатор, февруари - април 2019

АКТИВНОСТИ Истражување: Oцена на бизнис средината во Северна Македонија во 201812 февруари 2019 Истражувањето за оцената на бизнис средината во Македонија е направено во периодот 24.10 – 19.11... Read more

10 Мај 2019

МАСИТ Е-информатор, ноември - јануари 2018/19

МАСИТ Е-информатор, ноември - јануари 2018/19

  АКТИВНОСТИ  Активности на МАСИТ во однос на воведување на прогресивен данок Ноември 2018 Во изминатиот период МАСИТ работеше на низа активности поврзани со даночната реформа која беше вовед... Read more

08 Фев 2019

МАСИТ E-информатор август - октомври 2018

МАСИТ E-информатор август - октомври 2018

АКТИВНОСТИ   Активности на МАСИТ поврзани со најавеното воведување на прогресивен данокАвгуст - Септември 2018 Во изминатиот период МАСИТ работеше на низа активности поврзани со даночната рефо... Read more

14 Ное 2018

МАСИТ E-информатор мај - јули 2018

МАСИТ E-информатор мај - јули 2018

АКТИВНОСТИ Потпишување на Меморандум за соработка со Владата на Република Македонија, во рамки на Проектот на УСАИД - „Партнерство за подобра бизнис регулатива“9 Мај 2018 На 09.05.2018 година ... Read more

20 Авг 2018

ПАТРОН ЧЛЕН

logo_1
Поддржувачи

Vip-MASIT-200x135px


 

Контакт информации

Стопанска комора за информатички
и комуникациски технологии
ул. „Коста Веселинов“ бр. 6, влез 1, спрат 1
1000 Скопје
тел. 389 75 280 507; 389 78 296 487
е-маил: contact@masit.org.mk

Поврзување

color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48

Актуелни настани

traicon_1