image image
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

МАСИТ Новости

Oбука и сертификација за Professional Scrum Master

Oбука и сертификација за Professional Scrum Master

Professional Scrum Master (PSM) обука и сертификација Локација: Скопје Почеток: 11 - 12 декември 2018  | 09:00 – 17:00 часот Специјална цена за членки на МАСИТ: 400  ЕУР + ДДВ Цена за други слушат... Read more

08 Окт 2018

Оглас за ангажман на новинар за biznisregulativa.m…

Оглас за ангажман на новинар за biznisregulativa.mk

Проектот на УСАИД Партнерство за подобра бизнис регулатива, кој се имплементира од ЕПИ ЦЕНТАР Интернационал во соработка со Стопанска комора на Македонија, Стопанска комора за информатички и комуник... Read more

05 Окт 2018

Одржана Конференција - „Дигитална трансформација в…

Одржана Конференција - „Дигитална трансформација во Македонија - предизвик или реалност“

  На 27.09.2018 (четврток), во хотел Александар Палас, Скопје, со почеток од 11:00 часот беше одржана конференцијата „Дигитална трансформација во Македонија: предизвик или реалност“. ,,Конструктивни ... Read more

02 Окт 2018

Одржан Форум - „Како да се подобри бизнис опкружув…

Одржан Форум - „Како да се подобри бизнис опкружувањето во Македонија - општествени и економски промени“

    На 26.09.2018 (среда) со почеток од 11 часот во хотел Александар Палас во Скопје, се одржа Форум „Како да се подобри бизнис опкружувањето во Македонија - општествени и економски промени“ кој беш... Read more

02 Окт 2018

Oбука и сертификација за Microsoft Azure

Oбука и сертификација за Microsoft Azure

Microsoft Azure обука, која ќе Ви овозможи да ја демонстрирате ваша експертиза за “Microsoft Cloud” технологиите кои се директно поврзани со намалување на трошоците во IT, и му овозможуваат додадена в... Read more

01 Окт 2018

Центарот за бизнис и иновација е новата членка на …

Центарот за бизнис и иновација е новата членка на МАСИТ

Ве информираме дека Центарот за бизнис и иновација (ЦБИ) е новата членка на МАСИТ. Целта на Центарот за бизнис и иновација (ЦБИ) е да биде мост помеѓу бизнис секторот, Универзитетот на Југоисточна Е... Read more

11 Сеп 2018

Balkan and Black Sea ICT Cluster Network Newslette…

Balkan and Black Sea ICT Cluster Network Newsletter, July 2018

Welcome to the first edition of the electronic newsletter on Balkan and Black Sea ICT Cluster Network (BBS ICT Network) Established in 2015, the BBS ICT Cluster Network connects 25 members from 12... Read more

29 Авг 2018

Став за воведување на прогресивен данок на лични п…

Став за воведување на прогресивен данок на лични примања

Владините официјални претставници неодамна објавија потенцијално воведување на прогресивно оданочување на персоналниот данок, што предизвика загриженост за бизнис заедницата. Иницирано од реакциит... Read more

23 Авг 2018

МАСИТ е-информатор

МАСИТ E-информатор мај - јули 2018

МАСИТ E-информатор мај - јули 2018

АКТИВНОСТИ Потпишување на Меморандум за соработка со Владата на Република Македонија, во рамки на Проектот на УСАИД - „Партнерство за подобра бизнис регулатива“9 Мај 2018 На 09.05.2018 година ... Read more

20 Авг 2018

МАСИТ E-информатор февруари - април 2018

МАСИТ E-информатор февруари - април 2018

  АКТИВНОСТИОдржанa инфо сесија со цел презентација на Јавниот повик „ПристАПП транспорт“ во МАСИТ27 Април 2018 Компаниите членики на МАСИТ имаа можност да присуствуваат на инфо сесија во МАСИТ ... Read more

14 Мај 2018

МАСИТ E-информатор август - октомври 2017

МАСИТ E-информатор август - октомври 2017

  Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии - МАСИТ е водечка комора на компаниите кои работат во полето на ИКТ               ... Read more

04 Авг 2017

Настани

МАСИТ секоја година традиционално ги организира следните настани: Конференција СЕЕИТА и МАСИТ отворени денови МАСИТ- Стопанската Комора за ИКТ, традиционално секоја година ја организира оваа Конфере... Read more

11 Дек 2011

ПАТРОН ЧЛЕН

logo_1
Поддржувачи

Vip-MASIT-200x135px


 

Контакт информации

Стопанска комора за информатички
и комуникациски технологии
ул. „Коста Веселинов“ бр. 6, влез 1, спрат 1
1000 Скопје, Македонија
тел. 389 75 280 507; 389 78 296 487
е-маил: contact@masit.org.mk

Поврзување

color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48