image image
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

MASIT News

Истражување: Oцена на бизнис средината во Македони…

Истражување: Oцена на бизнис средината во Македонија во 2018

  Истражувањето за оцената на бизнис средината во Македонија е направено во периодот 24.10 – 19.11 2018 година. Генералната цел на истражувањето е да се следи перцепцијата на бизнис секторот од асп... Read more

13 Feb 2019

Работилница на тема - „Дигитална трансформација –…

Работилница на тема -  „Дигитална трансформација – како понатаму“

   Ве покануваме на Работилница на тема „Дигитална трансформација - како понатаму?“ која ќе се одржи на 31.01.2019 (четврток), во 09:30 часот, во просториите на Brainster (ул. Костурски Херои бр. 28)... Read more

25 Jan 2019

7TH SOUTH-EAST EUROPEAN (SEE) EXHIBITION & CONFERE…

7TH SOUTH-EAST EUROPEAN (SEE) EXHIBITION & CONFERENCE ‘SMART CITIES’

  Smart Cities is the South-East European exhibition & conference for intelligent buildings, transport, infrastructure and public services. Its 7th edition will be held on 16-18 April’19, Sofia... Read more

22 Jan 2019

ВТОР ЦИКЛУС НА ПРОЕКТОТ ЗА ПРЕКВАЛИФИКАЦИЈА НА КАД…

ВТОР ЦИКЛУС НА ПРОЕКТОТ ЗА ПРЕКВАЛИФИКАЦИЈА НА КАДРИ FRONT - END WEB DEVELOPER, СО АКЦЕНТ НА “REACT” ТЕХНОЛОГИЈА

                Ве информираме дека во следниот период, на почетокот на месец март 2019 година, МАСИТ ќе започне да работи на проект за преквалификација на кадри.    Станува збор за проект... Read more

16 Jan 2019

5th Newsletter of 3B ICT Network

5th Newsletter of 3B ICT Network

Organizations of all types located in Eastern Europe, and implicitly in Romania, are lagging behind in terms of digitization in comparison with the rest of Europe. The need for them to adjust ... Read more

03 Jan 2019

Стопанските комори ќе добијат писмени известувања …

Стопанските комори ќе добијат писмени известувања од економските ресори за нивните клучни барања

  Петте министри од економски ресори се обврзаа до крајот на месецот да им одговорат на четирите Стопанските комори за статусот на барањата поврзани со измените во регулативата во повеќе области Tек... Read more

27 Dec 2018

МАСИТ и Асоцијацијата за е-трговија на Македонија …

МАСИТ и Асоцијацијата за е-трговија на Македонија потпишаа меморандум за соработка

    МАСИТ и Асоцијацијата за е-трговија на Македонија преку меморандум за соработка со заеднички заложби за подобра е-трговија во Република Македонија потпишаа меморандум за соработка, со цел заед... Read more

20 Dec 2018

Одржан првиот Б2Б настан во рамки на Green ICT De…

Одржан првиот Б2Б настан  во рамки на Green ICT Development (GIVE) проектот

Во рамки на проектот Green ICT Development – GIVE се одржа првата Б2Б средба во хотел TCC Grand Plaza, Скопје на 12-13 декември 2018 година. МАСИТ како дел од конзорциумот на проектот го организираше ... Read more

17 Dec 2018

MASIT E-Informator

МАСИТ Е-информатор, ноември - јануари 2018/19

МАСИТ Е-информатор, ноември - јануари 2018/19

  АКТИВНОСТИ  Активности на МАСИТ во однос на воведување на прогресивен данок Ноември 2018 Во изминатиот период МАСИТ работеше на низа активности поврзани со даночната реформа која беше вовед... Read more

08 Feb 2019

МАСИТ E-информатор август - октомври 2018

МАСИТ E-информатор август - октомври 2018

АКТИВНОСТИ   Активности на МАСИТ поврзани со најавеното воведување на прогресивен данокАвгуст - Септември 2018 Во изминатиот период МАСИТ работеше на низа активности поврзани со даночната рефо... Read more

14 Nov 2018

МАСИТ E-информатор мај - јули 2018

МАСИТ E-информатор мај - јули 2018

АКТИВНОСТИ Потпишување на Меморандум за соработка со Владата на Република Македонија, во рамки на Проектот на УСАИД - „Партнерство за подобра бизнис регулатива“9 Мај 2018 На 09.05.2018 година ... Read more

20 Aug 2018

МАСИТ E-информатор ноември - јануари 2017/18

МАСИТ E-информатор ноември - јануари 2017/18

  Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии - МАСИТ е водечка комора на компаниите кои работат во полето на ИКТ                     ... Read more

02 Aug 2018

PATRON MEMBER

logo_1
Supporters

Vip-MASIT-200x135px


 

Contact Information

ICT Chamber of Commerce - MASIT
St. "Kosta Veselinov“ no.6, entrance 1, floor 1
1000 Skopje, Macedonia
tel. 389 75 280 507; 389 78 296 487
e-mail: contact@masit.org.mk

Networking

 color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48