Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Новости и настани

Title Filter      Display #  
# Article Title Date
1 Одржана Конференција PANTHEON 2019 Wednesday, 15 May 2019
2 Оглас за изработка на бизнис план Wednesday, 15 May 2019
3 МАСИТ ИКТ награди Monday, 13 May 2019
4 МАСИТ и Даталаб се партнери во организација на PANTHEON Kонференцијата на тема: Дигитализација 2019 Tuesday, 23 April 2019
5 Трет “B2B” настан во рамките на GIVE проектот – Рига, Латвија Tuesday, 23 April 2019
6 Барањата на компаниите за измени на Законот за финансиска поддршка Tuesday, 16 April 2019
7 World ICT Forum 2019, Nairobi, Kenya Friday, 12 April 2019
8 8 th NEWSLETTER OF 3B ICT Thursday, 11 April 2019
9 Работилница на тема: „Трансферни цени" Friday, 05 April 2019
10 Годишен извештај на МАСИТ 2018/19 Tuesday, 02 April 2019
11 Одржано 13-то Годишно Изборно Собрание на МАСИТ Friday, 29 March 2019
12 МАСИТ и Стопанска комора на Северозападна Македонија потпишаа Меморандум за соработка Thursday, 21 March 2019
13 Најавен е третиот “B2B“ настанот во Рига, Латвија на тема "Дигитализација во производните процеси" Monday, 18 March 2019
14 Одржан настан - „Заштита на личните податоци” во Скопје Monday, 11 March 2019
15 Одржан настан „Заштита на личните податоци” во Битола Monday, 11 March 2019
16 Стартуваше тримесечната програма на МАСИТ за преквалификација на кадар Wednesday, 06 March 2019
17 Оцена на бизнис средината во Северна Македонија - 2018 година Tuesday, 05 March 2019
18 7TH NEWSLETTER OF 3B ICT Friday, 01 March 2019
19 Информативен настан на тема „Заштитата на лични податоци” Wednesday, 27 February 2019
20 Second B2B event within GIVE project - Tirana, Albania Wednesday, 27 February 2019
21 Истражување: Oцена на бизнис средината во Македонија во 2018 Wednesday, 13 February 2019
22 Работилница на тема - „Дигитална трансформација – како понатаму“ Friday, 25 January 2019
23 7TH SOUTH-EAST EUROPEAN (SEE) EXHIBITION & CONFERENCE ‘SMART CITIES’ Tuesday, 22 January 2019
24 ВТОР ЦИКЛУС НА ПРОЕКТОТ ЗА ПРЕКВАЛИФИКАЦИЈА НА КАДРИ FRONT - END WEB DEVELOPER, СО АКЦЕНТ НА “REACT” ТЕХНОЛОГИЈА Wednesday, 16 January 2019
25 5th Newsletter of 3B ICT Network Thursday, 03 January 2019
26 Стопанските комори ќе добијат писмени известувања од економските ресори за нивните клучни барања Thursday, 27 December 2018
27 МАСИТ и Асоцијацијата за е-трговија на Македонија потпишаа меморандум за соработка Thursday, 20 December 2018
28 Одржан првиот Б2Б настан во рамки на Green ICT Development (GIVE) проектот Monday, 17 December 2018
29 ИКТ заедницата во Македонија уште еднаш докажа дека е една од најпрогресивните и најхуманите гранки Monday, 17 December 2018
30 Објавен повик за работилници Thursday, 13 December 2018
31 МАСИТ НОВОГОДИШНА ЗАБАВА Tuesday, 27 November 2018
32 Одржан настан: Како до посреќни вработени во ИТ компаниите? Thursday, 22 November 2018
33 Како до посреќни вработени во ИТ компаниите? Wednesday, 07 November 2018
34 Став на МАСИТ во однос на воведувањето на прогресивниот данок и целокупната даночна реформа Wednesday, 07 November 2018
35 Одржан е третиот состанок на Фокус групата во рамки на Проектот GIVE Thursday, 01 November 2018
36 Оглас за ангажман на маркетинг агенција Wednesday, 24 October 2018
37 МАСИТ го одбележа Светскиот ден на храната Tuesday, 16 October 2018
38 Б2Б настан во рамки на проектот Green ICT Development Monday, 15 October 2018
39 Oбука и сертификација за Professional Scrum Master Monday, 08 October 2018
40 Оглас за ангажман на новинар за biznisregulativa.mk Friday, 05 October 2018
41 Одржана Конференција - „Дигитална трансформација во Македонија - предизвик или реалност“ Tuesday, 02 October 2018
42 Одржан Форум - „Како да се подобри бизнис опкружувањето во Македонија - општествени и економски промени“ Tuesday, 02 October 2018
43 Oбука и сертификација за Microsoft Azure Monday, 01 October 2018
44 Одржан е вториот состанок на Фокус групата во рамки на Проектот GIVE Thursday, 20 September 2018
45 Центарот за бизнис и иновација е новата членка на МАСИТ Tuesday, 11 September 2018
46 Balkan and Black Sea ICT Cluster Network Newsletter, July 2018 Wednesday, 29 August 2018
47 Став за воведување на прогресивен данок на лични примања Thursday, 23 August 2018
48 Webinar Digital Marketing Monday, 13 August 2018
49 SEE-IT SUMMIT 2018 Thursday, 26 July 2018
50 Одржан работен состанок на тема: Развој и унапредување на работната сила Friday, 13 July 2018
51 Одржан е вториот состанок во рамки на Проектот Green Ict deVElopment (GIVE) Monday, 02 July 2018
52 SAVE THE DATE: Forum & Konferencija na MASIT Friday, 29 June 2018
53 Презентација на нов агрегатен портал за бизнис регулатива Tuesday, 12 June 2018
54 Technology Forum 2018 Monday, 21 May 2018
55 Потпишан меморандум за соработка Thursday, 10 May 2018
56 Tренинг на тема: Регулатива за заштита на лични податоци Wednesday, 09 May 2018
57 ОДРЖАН ИНФОРМАТИВЕН НАСТАН Thursday, 12 April 2018
58 South East European Software Testing Conference (SEETEST 2018) Wednesday, 11 April 2018
59 Одржано Годишно Собрание на МАСИТ Monday, 02 April 2018
60 GIVE Survey Invitation Article Friday, 23 March 2018
61 Оглас за ангажман на маркетинг агенција Friday, 23 March 2018
62 Продолжување на оглас за потенцијални корисници на „Ваучер шема“ Friday, 16 March 2018
63 ANGA COM 2018 Monday, 12 March 2018
64 Одржана инфо сесија на тема: “Законски прописи од областа на животната средина“ Monday, 12 March 2018
65 IT Hub Connect 2018 Monday, 05 March 2018
66 ОДРЖАН ИНФОРМАТИВЕН НАСТАН НА ТЕМА „ЈАВНИ НАБАВКИ“, ВО РАМКИ НА ПРОЕКТОТ НА УСАИД - „ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОДОБРА БИЗНИС Friday, 16 February 2018
67 Интервјуа со вработени во компанијата АССЕКО СЕЕ во рамки на Проектот за преквалификација на ИКТ кадри Tuesday, 13 February 2018
68 Интервјуа со вработени во компанијата Унет во рамки на Проектот за преквалификација на ИКТ кадри Tuesday, 13 February 2018
69 ПОКАНА за учество на две дводневни обуки Monday, 12 February 2018
70 Одржан информативен настан на тема „Работни односи“ во Битола, во рамки на Проектот на УСАИД - „Партнерство за подобра бизнис регулатива“ Thursday, 01 February 2018
71 Одржан е првиот работен состанок на Balkan and Black Sea ICT Clusters Network за 2018 година Monday, 29 January 2018
72 The first Kick-off meeting was held within the Green ICT Development - GIVE project Monday, 29 January 2018
73 Проектот на УСАИД - „Партнерство за подобра бизнис регулатива“ повторно започнува со серија информативни настани Thursday, 18 January 2018
74 Потпишување на меморандум за соработка помеѓу четирите комори Friday, 12 January 2018
75 Ден за добрина - хумана акција на членките и пријателите на МАСИТ Friday, 22 December 2017
76 ОГЛАС за ангажман на правно лице Tuesday, 19 December 2017
77 ПРОЕКТ НА УСАИД „ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОДОБРА БИЗНИС РЕГУЛАТИВА“ Monday, 18 December 2017
78 МАСИТ Новогодишна забава 2018 Thursday, 30 November 2017
79 Настан за размена на искуства на тема: HR услуги Wednesday, 29 November 2017
80 Оглас за консултантска куќа за изработка на работна верзија на Предлог Закон за практикантска работа Monday, 20 November 2017
81 МАСИТ награди за иновативни ИКТ решенија 2018 Wednesday, 15 November 2017
82 Претседателот на УО на МАСИТ, во интервју за Иновативност Monday, 06 November 2017
83 Проект за преквалификација на ИКТ кадри Tuesday, 31 October 2017
84 Потпишан Меморандум Tuesday, 31 October 2017
85 Презентација на работен план 2018 Friday, 27 October 2017
86 CONFERENCE for innovative ICT solutions and trends Wednesday, 04 October 2017
87 FORUM: Regulation of labor relations and the labor market in the ICT sector Tuesday, 03 October 2017
88 Средба со вицепремиерот д-р Кочо Анѓушев Friday, 22 September 2017
89 МАСИТ ИКТ ДЕНОВИ - КОНФЕРЕНЦИЈА Tuesday, 19 September 2017
90 МАСИТ ИКТ ДЕНОВИ - ФОРУМ Tuesday, 19 September 2017
91 Форум на градоначалници во Подгорица Sunday, 17 September 2017
92 АКЦИЈА ЗА ДАРУВАЊЕ НА КРВ И ХРАНА Friday, 01 September 2017
93 Green Ict deVElopment (GIVE) Monday, 21 August 2017
94 МАСИТ е-информатор Friday, 04 August 2017
95 МАСИТ во медиумите Thursday, 20 July 2017
96 Telco Trends 2017 Tuesday, 18 July 2017
97 Conference: .NET Developer Days Wednesday, 12 July 2017
98 Конференција: Можности и предизвици за рециклирање на текстилниот отпад Friday, 30 June 2017
99 MASIT ICT DAYS 2017 Wednesday, 14 June 2017
100 Доделени МАСИТ награди за иновативни ИКТ решенија 2017 Wednesday, 14 June 2017
101 Конференција на проектот на УСАИД - Партнерство за подобра бизнис реулатива Thursday, 01 June 2017
102 Трета МК конференција: Monday, 22 May 2017
103 Национален MOS натпревар Monday, 22 May 2017
104 TELCO TRENDS 2017 Monday, 22 May 2017
105 SEETEST 2017 Monday, 22 May 2017
106 Тренинг „Selling IT services and products“ Monday, 08 May 2017
107 МАСИТ награди за иновативни ИКТ решенија Wednesday, 03 May 2017
108 Можност за едномесечен престој во Чикаго Friday, 28 April 2017
109 Барање за прибирање на понуди за изработка на агрегатна веб платформа Tuesday, 25 April 2017
110 Central and Eastern European QA Outsourcing Review 2016-17 Tuesday, 18 April 2017
111 Project for pre-qualification Monday, 03 April 2017
112 ПРОЕКТОТ НА УСАИД „ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОДОБРА БИЗНИС РЕГУЛАТИВА ВО МАКЕДОНИЈА“ ЗАПОЧНУВА СЕРИЈА ИНФОРМАТИВНИ НАСТАНИ Monday, 20 March 2017
113 Social Inclusion through Technology Wednesday, 01 March 2017
114 Годишно Собрание на МАСИТ Wednesday, 01 March 2017
115 OPEN JOB POSITION Thursday, 23 February 2017
116 13th SEE Telecoms Forum 2017 Monday, 20 February 2017
117 Workshop: New EU directives for IT systems security Thursday, 16 February 2017
118 New program "ICT-export training Macedonia" Tuesday, 14 February 2017
119 Official presentation of the USAID Project - Partnership for better business regulative Friday, 23 December 2016
120 КОНФЕРЕНЦИЈА „ИКТ ВО АГРОБИЗНИС“ Wednesday, 16 November 2016
121 MACEDONIAN ICT COMPANIES WINNERS OF THE WITSA GLOBAL ICT EXCELLENCE AWARDS Thursday, 13 October 2016
122 ICT in Agribusiness Conference Wednesday, 10 August 2016
123 TELCO TRENDS 2016 Thursday, 28 July 2016
124 MASIT on the Western Balkans Summit in Paris Wednesday, 06 July 2016
125 Интервју со г-ѓа Антова Пешева, заменик-претседателка на Управниот одбор на МАСИТ Thursday, 09 June 2016
126 ”CEE QA OUTSOURCING REVIEW 2015-16” Thursday, 09 June 2016
127 Kонференција “Let ME help you” Monday, 06 June 2016
128 Одржани МАСИТ ИКТ Награди Thursday, 02 June 2016
129 Работилница за правни и даночни прашања во ИТ секторот Thursday, 19 May 2016
130 Human Resources Training Monday, 09 May 2016
131 НАЦИОНАЛНИ СТАНДАРДИ ВО ИКТ и ЕЛЕКТРОНСКИ КОМУНИКАЦИИ – бенефити, придобивки и практични примери Wednesday, 04 May 2016
132 МАСИТ во медиумите Thursday, 21 April 2016
133 Elected new President and Vice President of the MASIT Managing Board Tuesday, 19 April 2016
134 Тематска презентација на тема - Национални стандарди за ИКТ и електронски комуникации Friday, 15 April 2016
135 Работилница за јавни набавки Friday, 08 April 2016
136 10th Annual Assembly of MASIT Monday, 04 April 2016
137 CEEOA STARTS ‘CEE QA OUTSOURCING REVIEW 2015-16’ Wednesday, 30 March 2016
138 Десетто Годишно Собрание на МАСИТ Friday, 18 March 2016
139 Scrum.org Product Owner training and certification Monday, 22 February 2016
140 3rd ITO&BPO Germany Forum In Berlin Thursday, 18 February 2016
141 12th Telecoms Forum 2016, 17 March , Belgrade Thursday, 18 February 2016
142 Одржана конференција на тема „ИКТ во агробизнис” Wednesday, 02 December 2015
143 University Goce Delchev Stip - First associate member of MASIT Monday, 05 October 2015
144 Обука за основно администрирање на Sharepoint Tuesday, 29 September 2015
145 5 стипендии за тренинг курсеви во Индија Thursday, 17 September 2015
146 Усвоена Националната краткорочна ИКТ стратегија Thursday, 03 September 2015
147 ICT in Agribusiness Conference, 25-26.11.2015, Skopje Thursday, 20 August 2015
148 New challenge: Smart Urban Farming Challenge Monday, 17 August 2015
149 Second group: EXIN Agile Scrum Master certification Wednesday, 29 July 2015
150 Public debate on National Short-Term ICT Strategy (2016 – 2017) Wednesday, 15 July 2015
151 МАСИТ во медиумите Wednesday, 08 July 2015
152 MASIT Games Wednesday, 01 July 2015
153 Workshop for Public Procurement Law Wednesday, 01 July 2015
154 Workshop for Employment Law Thursday, 25 June 2015
155 International hub conference in Berlin Monday, 15 June 2015
156 EXIN Agile Scrum Master training and certification Monday, 01 June 2015
157 "SEE IT" in Sarajevo Wednesday, 06 May 2015
158 MASIT's new leadership Monday, 30 March 2015
159 Одржан состанок со министерот г-дин Иво Ивановски и заменик - министерската г-ѓа Марта Томовска Monday, 16 March 2015
160 Состанок на Министерот Иво Ивановски со членовите на МАСИТ Monday, 16 March 2015
161 Ninth Annual MASIT Assembly Thursday, 12 March 2015
162 Работилница за Закон за задолжница Monday, 22 December 2014
163 МАСИТ Новогодишна забава Friday, 05 December 2014
164 Обука за "Trade Fair Participation" Tuesday, 04 November 2014
165 Одржана конференција СЕЕИТА и МАСИТ Отворени Денови Tuesday, 04 November 2014
166 SEEITA and MASIT Open Days Tuesday, 09 September 2014
167 Одржана работилница на тема Monday, 04 August 2014
168 КАКО ДА ИЗДАДЕТЕ ФАКТУРА СО ОСЛОБОДУВАЊЕ ОД ДДВ ЗА ПРОМЕТОТ НА ДОБРА И УСЛУГИ НАМЕНЕТИ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ПРОЕКТИ Friday, 25 July 2014
169 EITO ICT Market Report 2014/2015 Monday, 07 July 2014
170 "MASIT ICT Awards' winners" Monday, 30 June 2014
171 Sixth Balkan Broadband Conference and Exhibition Thursday, 19 June 2014
172 Одржување на „МАСИТ ИКТ Награди“ Wednesday, 11 June 2014
173 Workshop: Implications from the application of the Law of financial discipline Thursday, 15 May 2014
174 MASIT ICT Awards Tuesday, 06 May 2014
175 Workshop on cloud computing Tuesday, 29 April 2014
176 Training for "Marketing IT Outsourcing Services" Wednesday, 16 April 2014
177 MASIT'S EIGHT ANNUAL ASSEMBLY Tuesday, 08 April 2014
178 Е - регистрација на фирма Tuesday, 18 March 2014
179 Apply on the "Balkan Venture Forum" Thursday, 06 March 2014
180 MASIT'S EIGHT ANNUAL ASSEMBLY Wednesday, 05 March 2014
181 Training for electronic submission of annual accounts Friday, 28 February 2014
182 Meeting with an Albanian delegation Tuesday, 11 February 2014
183 New MASIT location and contact phone Thursday, 23 January 2014
184 МАСИТ Новогодишна забава Thursday, 19 December 2013
185 E-government and SEEITA Open Days Conference held Tuesday, 29 October 2013
186 МАСИТ на МТВ1 и АЛФА ТВ Tuesday, 22 October 2013
187 Meeting with the government delegation Tuesday, 22 October 2013
188 Announcement to the media Tuesday, 22 October 2013
189 E-Government & SEEITA Open Days Conference Monday, 19 August 2013
190 Signed MoU between MASIT and GOA Wednesday, 22 May 2013
191 The event “Girls in ICT 2013” was held Monday, 13 May 2013
192 Creative Enterprise workshop Monday, 13 May 2013
193 The new leadership of MASIT was selected Friday, 29 March 2013
194 Seventh Annual Assembly Monday, 18 March 2013
195 Are you ready to be a Microsoft champion? Wednesday, 23 January 2013
196 Одржана конференција Ден на иновации 12.12.2012 Monday, 17 December 2012
197 Ден на иновации, 12.12.2012 Monday, 10 December 2012
198 Promotion of the potentials of the Macedonian ICT industry Tuesday, 20 November 2012
199 Macedonian-Slovenian Business Forum with IT Companies Tuesday, 30 October 2012
200 Macedonian IT companies at Gartner Summit Tuesday, 18 September 2012
201 Доделени стипендии од областа на ИКТ на ученички од Скопје Monday, 17 September 2012
202 Macedonian IT Market Declines for Second Consecutive Year in 2011 Wednesday, 20 June 2012
203 Public Discussion for Public Procurement of ICT and Open Government Partnership Monday, 18 June 2012
204 Interview with Igor Bimbiloski for the forum "Kajgana" Wednesday, 06 June 2012
205 Digital Literacy in Macedonia Wednesday, 06 June 2012
206 Girls in ICT 2012 Wednesday, 06 June 2012
207 Македонија да се етаблира како ИКТ бренд Wednesday, 06 June 2012
208 World Telecommunication and Information Society Day Wednesday, 06 June 2012
209 Информативен настан и тренинг за Open source Wednesday, 06 June 2012
210 Memorandum of cooperation with the State Commission for Prevention of Corruption Sunday, 04 March 2012
211 Fourth stage of the regulatory guillotine of MIOA Sunday, 04 March 2012
212 Partnership agreement with CERTIPORT Thursday, 15 December 2011

PATRON MEMBER

logo_1

 

Supporters

Vip-MASIT-200x135px

neotel

 

 

Contact Information

ICT Chamber of Commerce - MASIT
St. "Kosta Veselinov“ no.6, entrance 1, floor 1
1000 Skopje, RN Macedonia
tel. 389 75 280 507; 389 78 296 487
e-mail: contact@masit.org.mk

Networking

 color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48

Events

traicon_1