Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

ОДРЖАН ИНФОРМАТИВЕН НАСТАН

 „Права и обврски кои произлегуваат од Законот за работни односи - Проект на УСАИД „Партнерство за подобра бизнис регулатива“

Во насока на подобрување и полесно имплементирање на законите во Република Македонија преку ПРОЕКТОТ НА УСАИД „ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОДОБРА БИЗНИС РЕГУЛАТИВА“, на 11 април 2018 година во ресторан „Амор“ - Кочани, се организираше информативен настан на тема: „Права и обврски кои произлегуваат од Законот за работни односи“.

Информативниот настан беше спроведен од страна на Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии (МАСИТ), Стопанската комора на Македонија, Стопанската комора на Северозападна Македонија, Сојузот на стопански комори на Македонија и ЕПИ Центар Интернационал, партнери во Проектот на УСАИД: „ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОДОБРА БИЗНИС РЕГУЛАТИВА“.

Kocani_1

Целта на овој информативен настан беше да се посочат одредби кои во пракса се покажуваат проблематични за примена, кои различно се интерпретираат и кои не кореспондираат со современите потреби на работниот процес. Да се иницираат конкретни решенија за Законски промени имајќи ја во предвид релацијата на Законот за работни односи со други прописи. Настанот беше наменет за сите микро, мали и средни претпријатија кои се соочуваат со тешкотии во имплементирањето на самите закони и информирање на претпријатијата во Република Македонија за полесно спроведување на законите и паралелно јакнење на јавно-приватниот дијалог.

Предавач на информативната сесија беше г. Јован Најденовски, адвокат и управител на адвокатско друштво Најденовски. На инфо сесијата присуствуваа 23 учесници, претставници на компании од повеќе сектори. Низ дискусија беше побарано од учесниците во неколку наврати активно да учествуваат во дискусијата, по што голем дел од учесниците се активно поставија прашања, се произнесоа за своите мислења и проблеми и отворено дискутираа за темата.

Kocani_2

PATRON MEMBER

logo_1

 

Supporters

Vip-MASIT-200x135px

neotel

 

 

Contact Information

ICT Chamber of Commerce - MASIT
St. "Kosta Veselinov“ no.6, entrance 1, floor 1
1000 Skopje, RN Macedonia
tel. 389 75 280 507; 389 78 296 487
e-mail: contact@masit.org.mk

Networking

 color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48

Events

traicon_1