Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Новости и настани

Филтер по Наслови      Прикажи #  
# Наслов на артиклот Датум
1 Оглас за потенцијални корисници на „Ваучер шема“ Петок, 16 Март 2018
2 ANGA COM 2018 Понеделник, 12 Март 2018
3 Одржана инфо сесија на тема: “Законски прописи од областа на животната средина“ Понеделник, 12 Март 2018
4 IT Hub Connect 2018 Понеделник, 05 Март 2018
5 ОДРЖАН ИНФОРМАТИВЕН НАСТАН НА ТЕМА „ЈАВНИ НАБАВКИ“, ВО РАМКИ НА ПРОЕКТОТ НА УСАИД - „ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОДОБРА БИЗНИС Петок, 16 Февруари 2018
6 Интервјуа со вработени во компанијата АССЕКО СЕЕ во рамки на Проектот за преквалификација на ИКТ кадри Вторник, 13 Февруари 2018
7 Интервјуа со вработени во компанијата Унет во рамки на Проектот за преквалификација на ИКТ кадри Вторник, 13 Февруари 2018
8 ПОКАНА за учество на две дводневни обуки Понеделник, 12 Февруари 2018
9 Одржан информативен настан на тема „Работни односи“ во Битола, во рамки на Проектот на УСАИД - „Партнерство за подобра бизнис регулатива“ Четврток, 01 Февруари 2018
10 Одржан е првиот работен состанок на Balkan and Black Sea ICT Clusters Network за 2018 година Понеделник, 29 Јануари 2018
11 Одржан е првиот Kick-off meeting во рамки на проектот Green ICT Development - GIVE Понеделник, 29 Јануари 2018
12 Проектот на УСАИД - „Партнерство за подобра бизнис регулатива“ повторно започнува со серија информативни настани Четврток, 18 Јануари 2018
13 Потпишување на меморандум за соработка помеѓу четирите комори Петок, 12 Јануари 2018
14 Ден за добрина - хумана акција на членките и пријателите на МАСИТ Петок, 22 Декември 2017
15 ОГЛАС за ангажман на правно лице Вторник, 19 Декември 2017
16 ПРОЕКТ НА УСАИД „ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОДОБРА БИЗНИС РЕГУЛАТИВА“ Понеделник, 18 Декември 2017
17 МАСИТ Новогодишна забава 2018 Четврток, 30 Ноември 2017
18 Настан за размена на искуства на тема: HR услуги Среда, 29 Ноември 2017
19 Оглас за консултантска куќа за изработка на работна верзија на Предлог Закон за практикантска работа Понеделник, 20 Ноември 2017
20 МАСИТ награди за иновативни ИКТ решенија 2018 Среда, 15 Ноември 2017
21 Претседателот на УО на МАСИТ, во интервју за Иновативност Понеделник, 06 Ноември 2017
22 Проект за преквалификација на ИКТ кадри Вторник, 31 Октомври 2017
23 Потпишан Меморандум Вторник, 31 Октомври 2017
24 Презентација на работен план 2018 Петок, 27 Октомври 2017
25 Одржана Конференција на МАСИТ ИКТ Денови Среда, 04 Октомври 2017
26 Одржан ФОРУМ на МАСИТ ИКТ Денови Вторник, 03 Октомври 2017
27 Средба со вицепремиерот д-р Кочо Анѓушев Петок, 22 Септември 2017
28 МАСИТ ИКТ ДЕНОВИ - КОНФЕРЕНЦИЈА Вторник, 19 Септември 2017
29 МАСИТ ИКТ ДЕНОВИ - ФОРУМ Вторник, 19 Септември 2017
30 Форум на градоначалници во Подгорица Недела, 17 Септември 2017
31 АКЦИЈА ЗА ДАРУВАЊЕ НА КРВ И ХРАНА Петок, 01 Септември 2017
32 Green Ict deVElopment (GIVE) Понеделник, 21 Август 2017
33 МАСИТ е-информатор Петок, 04 Август 2017
34 МАСИТ во медиумите Четврток, 20 Јули 2017
35 Telco Trends 2017 Вторник, 18 Јули 2017
36 Конференција: .NET Developer Days Среда, 12 Јули 2017
37 Конференција: Можности и предизвици за рециклирање на текстилниот отпад Петок, 30 Јуни 2017
38 МАСИТ ИКТ ДЕНОВИ 2017 Среда, 14 Јуни 2017
39 Доделени МАСИТ награди за иновативни ИКТ решенија 2017 Среда, 14 Јуни 2017
40 Конференција на проектот на УСАИД - Партнерство за подобра бизнис реулатива Четврток, 01 Јуни 2017
41 Трета МК конференција: Понеделник, 22 Мај 2017
42 Национален MOS натпревар Понеделник, 22 Мај 2017
43 TELCO TRENDS 2017 Понеделник, 22 Мај 2017
44 SEETEST 2017 Понеделник, 22 Мај 2017
45 Тренинг „Selling IT services and products“ Понеделник, 08 Мај 2017
46 МАСИТ награди за иновативни ИКТ решенија Среда, 03 Мај 2017
47 Можност за едномесечен престој во Чикаго Петок, 28 Април 2017
48 Барање за прибирање на понуди за изработка на агрегатна веб платформа Вторник, 25 Април 2017
49 Central and Eastern European QA Outsourcing Review 2016-17 Вторник, 18 Април 2017
50 Проект за преквалификација на кадар Понеделник, 03 Април 2017
51 ПРОЕКТОТ НА УСАИД „ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОДОБРА БИЗНИС РЕГУЛАТИВА ВО МАКЕДОНИЈА“ ЗАПОЧНУВА СЕРИЈА ИНФОРМАТИВНИ НАСТАНИ Понеделник, 20 Март 2017
52 Социјална инклузија преку технологија Среда, 01 Март 2017
53 Годишно Собрание на МАСИТ Среда, 01 Март 2017
54 Оглас за слободно работно место Четврток, 23 Февруари 2017
55 13th SEE Telecoms Forum 2017 Понеделник, 20 Февруари 2017
56 Работилница: Новите ЕУ директиви за безбедност на ИТ системи Четврток, 16 Февруари 2017
57 Програма за поддршка на ИКТ извоз Вторник, 14 Февруари 2017
58 Официјално претставување на проектот на УСАИД – Партнерство за подобра бизнис регулатива Петок, 23 Декември 2016
59 КОНФЕРЕНЦИЈА „ИКТ ВО АГРОБИЗНИС“ Среда, 16 Ноември 2016
60 МАКЕДОНСКИ ИКТ КОМПАНИИ ДОБИТНИЧКИ НА СВЕТСКИОТ ИЗБОР НА ИКТ НАГРАДИ ЗА ИЗВОНРЕДНОСТ Четврток, 13 Октомври 2016
61 Конференција ИКТ во Агробизнис Среда, 10 Август 2016
62 TELCO TRENDS 2016 Четврток, 28 Јули 2016
63 МАСИТ на Самитот на Западно Балканските земји во Париз Среда, 06 Јули 2016
64 Интервју со г-ѓа Антова Пешева, заменик-претседателка на Управниот одбор на МАСИТ Четврток, 09 Јуни 2016
65 ”CEE QA OUTSOURCING REVIEW 2015-16” Четврток, 09 Јуни 2016
66 Kонференција “Let ME help you” Понеделник, 06 Јуни 2016
67 Одржани МАСИТ ИКТ Награди Четврток, 02 Јуни 2016
68 Работилница за правни и даночни прашања во ИТ секторот Четврток, 19 Мај 2016
69 Тренинг за човечки ресурси Понеделник, 09 Мај 2016
70 НАЦИОНАЛНИ СТАНДАРДИ ВО ИКТ и ЕЛЕКТРОНСКИ КОМУНИКАЦИИ – бенефити, придобивки и практични примери Среда, 04 Мај 2016
71 МАСИТ во медиумите Четврток, 21 Април 2016
72 Избрани нов Претседател и Заменик Претседателка на Управниот Одбор на МАСИТ Вторник, 19 Април 2016
73 Тематска презентација на тема - Национални стандарди за ИКТ и електронски комуникации Петок, 15 Април 2016
74 Работилница за јавни набавки Петок, 08 Април 2016
75 Се одржа Десеттото Годишно Собрание на МАСИТ Понеделник, 04 Април 2016
76 CEEOA STARTS ‘CEE QA OUTSOURCING REVIEW 2015-16’ Среда, 30 Март 2016
77 Десетто Годишно Собрание на МАСИТ Петок, 18 Март 2016
78 Scrum.org Product Owner training and certification Понеделник, 22 Февруари 2016
79 3rd ITO&BPO Germany Forum In Berlin Четврток, 18 Февруари 2016
80 12th Telecoms Forum 2016, 17 March , Belgrade Четврток, 18 Февруари 2016
81 Одржана конференција на тема „ИКТ во агробизнис” Среда, 02 Декември 2015
82 Универзитетот "Гоце Делчев" од Штип - Прв придружен член на МАСИТ Понеделник, 05 Октомври 2015
83 Обука за основно администрирање на Sharepoint Вторник, 29 Септември 2015
84 5 стипендии за тренинг курсеви во Индија Четврток, 17 Септември 2015
85 Усвоена Националната краткорочна ИКТ стратегија Четврток, 03 Септември 2015
86 Конференција ИКТ во Агробизнис 25-26.11.2015, Скопје Четврток, 20 Август 2015
87 Нов предизвик: Smart Urban Farming Challenge Понеделник, 17 Август 2015
88 Втор термин: EXIN Agile Scrum Master сертификација Среда, 29 Јули 2015
89 Јавна расправа за Краткорочна ИКТ стратегија 2016-2017 Среда, 15 Јули 2015
90 МАСИТ во медиумите Среда, 08 Јули 2015
91 МАСИТ Игри Среда, 01 Јули 2015
92 Работилница за Јавни набавки Среда, 01 Јули 2015
93 Работилница за теми од областа на Законот за работни односи Четврток, 25 Јуни 2015
94 Интернационална конференција во Берлин Понеделник, 15 Јуни 2015
95 EXIN Agile SCRUM Master обука и сертификација Понеделник, 01 Јуни 2015
96 "SEE IT" во Сараево Среда, 06 Мај 2015
97 Избрано ново раководство на Комората МАСИТ Понеделник, 30 Март 2015
98 Одржан состанок со министерот г-дин Иво Ивановски и заменик - министерската г-ѓа Марта Томовска Понеделник, 16 Март 2015
99 Состанок на Министерот Иво Ивановски со членовите на МАСИТ Понеделник, 16 Март 2015
100 Деветто Годишно Изборно Собрание на МАСИТ Четврток, 12 Март 2015
101 Работилница за Закон за задолжница Понеделник, 22 Декември 2014
102 МАСИТ Новогодишна забава Петок, 05 Декември 2014
103 Обука за "Trade Fair Participation" Вторник, 04 Ноември 2014
104 Одржана конференција СЕЕИТА и МАСИТ Отворени Денови Вторник, 04 Ноември 2014
105 СЕЕИТА и МАСИТ Отворени Денови Вторник, 09 Септември 2014
106 Одржана работилница на тема Понеделник, 04 Август 2014
107 КАКО ДА ИЗДАДЕТЕ ФАКТУРА СО ОСЛОБОДУВАЊЕ ОД ДДВ ЗА ПРОМЕТОТ НА ДОБРА И УСЛУГИ НАМЕНЕТИ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ПРОЕКТИ Петок, 25 Јули 2014
108 EITO ICT Market Report 2014/2015 Понеделник, 07 Јули 2014
109 Се одржаа „МАСИТ ИКТ Наградите“ Понеделник, 30 Јуни 2014
110 Одржување на 6-та по ред "Balkan Broadband" конференција и изложба Четврток, 19 Јуни 2014
111 Одржување на „МАСИТ ИКТ Награди“ Среда, 11 Јуни 2014
112 Работилница на тема: Импликации од примена на Законот за финансиска дисциплина Четврток, 15 Мај 2014
113 МАСИТ ИКТ Награди Вторник, 06 Мај 2014
114 Работилница на тема "Cloud computing" Вторник, 29 Април 2014
115 Обука за "Marketing IT Outsourcing Services" Среда, 16 Април 2014
116 Одржано ОСМО ГОДИШНО СОБРАНИЕ на МАСИТ Вторник, 08 Април 2014
117 Е - регистрација на фирма Вторник, 18 Март 2014
118 Аплицирајте на „Балканскиот инвестициски форум“ Четврток, 06 Март 2014
119 ОСМО ГОДИШНО СОБРАНИЕ НА МАСИТ Среда, 05 Март 2014
120 Обука за електронско поднесување на годишни сметки Петок, 28 Февруари 2014
121 Средба со Албанска делегација Вторник, 11 Февруари 2014
122 Нова локација на МАСИТ и нов телефонски број Четврток, 23 Јануари 2014
123 МАСИТ Новогодишна забава Четврток, 19 Декември 2013
124 Одржана Конференцијата за Е-Влада и СЕЕИТА Отворени Денови Вторник, 29 Октомври 2013
125 МАСИТ на МТВ1 и АЛФА ТВ Вторник, 22 Октомври 2013
126 Одржана средба во Владата на РМ Вторник, 22 Октомври 2013
127 Известување за медиуми Вторник, 22 Октомври 2013
128 E-Government & SEEITA Open Days Conference Понеделник, 19 Август 2013
129 Потпишан Меморандум за соработка меѓу МАСИТ и ГОА Среда, 22 Мај 2013
130 Одржан настанот “Girls in ICT 2013“ Понеделник, 13 Мај 2013
131 Работилница “Creative Enterprise Workshop” Понеделник, 13 Мај 2013
132 Избрано ново раководство на МАСИТ Петок, 29 Март 2013
133 Седмо Годишно Собрание на МАСИТ Понеделник, 18 Март 2013
134 Дали си спремен да бидеш Microsoft шампион? Среда, 23 Јануари 2013
135 Одржана конференција Ден на иновации 12.12.2012 Понеделник, 17 Декември 2012
136 Ден на иновации, 12.12.2012 Понеделник, 10 Декември 2012
137 Промоција на потенцијалите на македонската ИКТ индустрија Вторник, 20 Ноември 2012
138 Македонско – словенечки Бизнис форум со ИТ Компании Вторник, 30 Октомври 2012
139 Учество на македонски ИКТ компании на Самит на Гартнер Вторник, 18 Септември 2012
140 Доделени стипендии од областа на ИКТ на ученички од Скопје Понеделник, 17 Септември 2012
141 Македонскиот ИТ маркет опаѓа втора година по ред, во 2011 Среда, 20 Јуни 2012
142 Јавна расправа за јавни набавки на ИКТ и Отворено владино партнерство Понеделник, 18 Јуни 2012
143 Интервју на Игор Бимбилоски за форумот "Кајгана" Среда, 06 Јуни 2012
144 Дигитална писменост во Македонија Среда, 06 Јуни 2012
145 Girls in ICT 2012 Среда, 06 Јуни 2012
146 Македонија да се етаблира како ИКТ бренд Среда, 06 Јуни 2012
147 Светски ден на телекомуникациите и информатичкото општество Среда, 06 Јуни 2012
148 Информативен настан и тренинг за Open source Среда, 06 Јуни 2012
149 Меморандум за соработка со Државната комисија за спречување на корупција Недела, 04 Март 2012
150 Четвртата фаза од регулаторната гилотина на МИОА Недела, 04 Март 2012
151 Договор за партнерство со Certiport Четврток, 15 Декември 2011

ПАТРОН ЧЛЕН

logo_1

 

Поддржувачи

Vip-MASIT-200x135px

neotel

 

Контакт информации

Стопанска комора за информатички
и комуникациски технологии
ул. „Коста Веселинов“ бр. 6, влез 1, спрат 1
1000 Скопје, Македонија
тел. 389 75 280 507; 389 78 296 487
е-маил: contact@masit.org.mk

Поврзување

color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48

Актуелни настани

MASIT_Novogodisna_zabava_2018