image image
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

МАСИТ Новости

ОДРЖАН ИНФОРМАТИВЕН НАСТАН НА ТЕМА „ЈАВНИ НАБАВКИ“…

ОДРЖАН ИНФОРМАТИВЕН НАСТАН НА ТЕМА „ЈАВНИ НАБАВКИ“, ВО РАМКИ НА ПРОЕКТОТ НА УСАИД - „ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОДОБРА БИЗНИС

      Во насока на подобрување и полесно имплементирање на законите во Република Македонија преку ПРОЕКТОТ НА УСАИД „ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОДОБРА БИЗНИС РЕГУЛАТИВА“, на 14 февруари 2018 година во Сопан... Read more

16 Фев 2018

Интервјуа со вработени во компанијата АССЕКО СЕЕ …

Интервјуа  со вработени во компанијата АССЕКО СЕЕ во рамки на Проектот за преквалификација на ИКТ кадри

    Во периодот помеѓу месец април и септември, МАСИТ со поддршка на УСАИД/РЕГ проектот и соработка со Seavus Education & Development Center го спроведе проектот за преквалификација на ИКТ кадри во ... Read more

13 Фев 2018

Интервјуа со вработени во компанијата Унет во рамк…

Интервјуа со вработени во компанијата Унет во рамки на Проектот за преквалификација на ИКТ кадри

  Во периодот помеѓу месец април и септември, МАСИТ со поддршка на УСАИД/РЕГ проектот и соработка со Seavus Education & Development Center го спроведе проектот за преквалификација на ИКТ кадри во рам... Read more

13 Фев 2018

ПОКАНА за учество на две дводневни обуки

ПОКАНА за учество на две дводневни обуки

   ПОКАНА  За учество на дводневни обуки за стручно усовршување за правни субјекти кои имаат овластување за вршење на стручни работи за безбедност при работа, согласно Законот за безбедност и здр... Read more

12 Фев 2018

Одржан информативен настан на тема „Работни односи…

Одржан информативен настан на тема „Работни односи“ во Битола, во рамки на Проектот на УСАИД - „Партнерство за подобра бизнис регулатива“

      Во насока на подобрување и полесно имплементирање на законите во Република Македонија преку ПРОЕКТОТ НА УСАИД „ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОДОБРА БИЗНИС РЕГУЛАТИВА“, на 06 февруари 2018 година во хотел... Read more

01 Фев 2018

Одржан е првиот работен состанок на Balkan and Bla…

Одржан е првиот работен состанок на Balkan and Black Sea ICT Clusters Network за 2018 година

    На 25 јануари во Софија, Бугарија се одржа првиот работен состанок на Black Sea ICT Clusters Network за 2018 година. Покрај бројните технички, организациски и тековни прашања, мрежата одобри у... Read more

29 Јан 2018

Одржан е првиот Kick-off meeting во рамки на проек…

Одржан е првиот Kick-off meeting во рамки на проектот Green ICT Development - GIVE

    Во рамки на проектот Green Ict deVElopment (GIVE) се одржа првиот Kick-off meeting на 24-25 јануари во Grand hotel, Софија, Бугарија. МАСИТ е дел од конзорциумот на проектот GIVE заедно со 8 а... Read more

29 Јан 2018

Проектот на УСАИД - „Партнерство за подобра бизнис…

Проектот на УСАИД - „Партнерство за подобра бизнис регулатива“ повторно започнува со серија информативни настани

      Во рамките на Проектот на УСАИД „Партнерство за подобра бизнис регулатива“ во периодот од 25 јануари до 10 јули 2018 година ќе се реализираат серија информативни настани за детална презента... Read more

18 Јан 2018

МАСИТ е-информатор

МАСИТ E-информатор ноември - јануари 2017/18

МАСИТ E-информатор ноември - јануари 2017/18

  Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии - МАСИТ е водечка комора на компаниите кои работат во полето на ИКТ                     ... Read more

02 Авг 2018

МАСИТ E-информатор август - октомври 2017

МАСИТ E-информатор август - октомври 2017

  Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии - МАСИТ е водечка комора на компаниите кои работат во полето на ИКТ               ... Read more

04 Авг 2017

Настани

МАСИТ секоја година традиционално ги организира следните настани: Конференција СЕЕИТА и МАСИТ отворени денови МАСИТ- Стопанската Комора за ИКТ, традиционално секоја година ја организира оваа Конфере... Read more

11 Дек 2011

ПАТРОН ЧЛЕН

logo_1
Поддржувачи

Vip-MASIT-200x135px


 

Контакт информации

Стопанска комора за информатички
и комуникациски технологии
ул. „Коста Веселинов“ бр. 6, влез 1, спрат 1
1000 Скопје, Македонија
тел. 389 75 280 507; 389 78 296 487
е-маил: contact@masit.org.mk

Поврзување

color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48

Актуелни настани

MASIT_Novogodisna_zabava_2018