Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Мисија, визија и цел на кластерот

ВИЗИЈА

Зголемување на конкурентноста на мали и средни претпријатија (МСПа), надминување на ограничувањата во ресурси како иовозможување на македонските софтверски компании здружено да се насочат кон нови пазарни сегменти на домашниот и на меѓународниот пазар.

МИСИЈА

Мисијата на Кластерот е во насока на поттикнување на економскиот раст во РМ со поврзување на понудувачите на ИКТ решенија сокорисниците од МСП сегментот.

ЦЕЛИ

Целта на овој кластер е поврзување на понудувачите на ИКТ решенија со корисниците од МСП сегментот преку обезбедување на интегрирана понуда на ИКТ услуги насочени кон задоволување на потребите на МСПа кои произлегуваат од предизвиците на дигиталната економија, глобализацијата и отварањето на пазарите во ЕУ.

ПАТРОН ЧЛЕН

logo_1

 

Поддржувачи

Vip-MASIT-200x135px

neotel

 

Контакт информации

Стопанска комора за информатички
и комуникациски технологии
Бул. Партизански Одреди број 4
(главен влез на Македонија Сообраќај)
1000 Скопје, Македонија
тел. 389 75 280 507; 389 75 280 506
е-маил: contact@masit.org.mk

Поврзување

fb_icon_3 Linkdin_icon_2 Insta_icon_2 yt_icon_2 twitter_icon_2

Актуелни Настани

Нема настани