Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Новости и настани

Филтер по Наслови      Прикажи #  
# Наслов на артиклот Датум
1 ОДРЖАН ИНФОРМАТИВЕН НАСТАН Четврток, 12 Април 2018
2 South East European Software Testing Conference (SEETEST 2018) Среда, 11 Април 2018
3 Одржано Годишно Собрание на МАСИТ Понеделник, 02 Април 2018
4 Повик за учество во истражување во рамки на GIVE проект – прибирање на податоци за меѓународна соработка и интернационализација Петок, 23 Март 2018
5 Оглас за ангажман на маркетинг агенција Петок, 23 Март 2018
6 Продолжување на оглас за потенцијални корисници на „Ваучер шема“ Петок, 16 Март 2018
7 ANGA COM 2018 Понеделник, 12 Март 2018
8 Одржана инфо сесија на тема: “Законски прописи од областа на животната средина“ Понеделник, 12 Март 2018
9 IT Hub Connect 2018 Понеделник, 05 Март 2018
10 ОДРЖАН ИНФОРМАТИВЕН НАСТАН НА ТЕМА „ЈАВНИ НАБАВКИ“, ВО РАМКИ НА ПРОЕКТОТ НА УСАИД - „ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОДОБРА БИЗНИС Петок, 16 Февруари 2018
11 Интервјуа со вработени во компанијата АССЕКО СЕЕ во рамки на Проектот за преквалификација на ИКТ кадри Вторник, 13 Февруари 2018
12 Интервјуа со вработени во компанијата Унет во рамки на Проектот за преквалификација на ИКТ кадри Вторник, 13 Февруари 2018
13 ПОКАНА за учество на две дводневни обуки Понеделник, 12 Февруари 2018
14 Одржан информативен настан на тема „Работни односи“ во Битола, во рамки на Проектот на УСАИД - „Партнерство за подобра бизнис регулатива“ Четврток, 01 Февруари 2018
15 Одржан е првиот работен состанок на Balkan and Black Sea ICT Clusters Network за 2018 година Понеделник, 29 Јануари 2018
16 Одржан е првиот Kick-off meeting во рамки на проектот Green ICT Development - GIVE Понеделник, 29 Јануари 2018
17 Проектот на УСАИД - „Партнерство за подобра бизнис регулатива“ повторно започнува со серија информативни настани Четврток, 18 Јануари 2018
18 Потпишување на меморандум за соработка помеѓу четирите комори Петок, 12 Јануари 2018
19 Ден за добрина - хумана акција на членките и пријателите на МАСИТ Петок, 22 Декември 2017
20 ОГЛАС за ангажман на правно лице Вторник, 19 Декември 2017
21 ПРОЕКТ НА УСАИД „ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОДОБРА БИЗНИС РЕГУЛАТИВА“ Понеделник, 18 Декември 2017
22 МАСИТ Новогодишна забава 2018 Четврток, 30 Ноември 2017
23 Настан за размена на искуства на тема: HR услуги Среда, 29 Ноември 2017
24 Оглас за консултантска куќа за изработка на работна верзија на Предлог Закон за практикантска работа Понеделник, 20 Ноември 2017
25 МАСИТ награди за иновативни ИКТ решенија 2018 Среда, 15 Ноември 2017
26 Претседателот на УО на МАСИТ, во интервју за Иновативност Понеделник, 06 Ноември 2017
27 Проект за преквалификација на ИКТ кадри Вторник, 31 Октомври 2017
28 Потпишан Меморандум Вторник, 31 Октомври 2017
29 Презентација на работен план 2018 Петок, 27 Октомври 2017
30 Одржана Конференција на МАСИТ ИКТ Денови Среда, 04 Октомври 2017
31 Одржан ФОРУМ на МАСИТ ИКТ Денови Вторник, 03 Октомври 2017
32 Средба со вицепремиерот д-р Кочо Анѓушев Петок, 22 Септември 2017
33 МАСИТ ИКТ ДЕНОВИ - КОНФЕРЕНЦИЈА Вторник, 19 Септември 2017
34 МАСИТ ИКТ ДЕНОВИ - ФОРУМ Вторник, 19 Септември 2017
35 Форум на градоначалници во Подгорица Недела, 17 Септември 2017
36 АКЦИЈА ЗА ДАРУВАЊЕ НА КРВ И ХРАНА Петок, 01 Септември 2017
37 Green Ict deVElopment (GIVE) Понеделник, 21 Август 2017
38 МАСИТ е-информатор Петок, 04 Август 2017
39 МАСИТ во медиумите Четврток, 20 Јули 2017
40 Telco Trends 2017 Вторник, 18 Јули 2017
41 Конференција: .NET Developer Days Среда, 12 Јули 2017
42 Конференција: Можности и предизвици за рециклирање на текстилниот отпад Петок, 30 Јуни 2017
43 МАСИТ ИКТ ДЕНОВИ 2017 Среда, 14 Јуни 2017
44 Доделени МАСИТ награди за иновативни ИКТ решенија 2017 Среда, 14 Јуни 2017
45 Конференција на проектот на УСАИД - Партнерство за подобра бизнис реулатива Четврток, 01 Јуни 2017
46 Трета МК конференција: Понеделник, 22 Мај 2017
47 Национален MOS натпревар Понеделник, 22 Мај 2017
48 TELCO TRENDS 2017 Понеделник, 22 Мај 2017
49 SEETEST 2017 Понеделник, 22 Мај 2017
50 Тренинг „Selling IT services and products“ Понеделник, 08 Мај 2017
51 МАСИТ награди за иновативни ИКТ решенија Среда, 03 Мај 2017
52 Можност за едномесечен престој во Чикаго Петок, 28 Април 2017
53 Барање за прибирање на понуди за изработка на агрегатна веб платформа Вторник, 25 Април 2017
54 Central and Eastern European QA Outsourcing Review 2016-17 Вторник, 18 Април 2017
55 Проект за преквалификација на кадар Понеделник, 03 Април 2017
56 ПРОЕКТОТ НА УСАИД „ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОДОБРА БИЗНИС РЕГУЛАТИВА ВО МАКЕДОНИЈА“ ЗАПОЧНУВА СЕРИЈА ИНФОРМАТИВНИ НАСТАНИ Понеделник, 20 Март 2017
57 Социјална инклузија преку технологија Среда, 01 Март 2017
58 Годишно Собрание на МАСИТ Среда, 01 Март 2017
59 Оглас за слободно работно место Четврток, 23 Февруари 2017
60 13th SEE Telecoms Forum 2017 Понеделник, 20 Февруари 2017
61 Работилница: Новите ЕУ директиви за безбедност на ИТ системи Четврток, 16 Февруари 2017
62 Програма за поддршка на ИКТ извоз Вторник, 14 Февруари 2017
63 Официјално претставување на проектот на УСАИД – Партнерство за подобра бизнис регулатива Петок, 23 Декември 2016
64 КОНФЕРЕНЦИЈА „ИКТ ВО АГРОБИЗНИС“ Среда, 16 Ноември 2016
65 МАКЕДОНСКИ ИКТ КОМПАНИИ ДОБИТНИЧКИ НА СВЕТСКИОТ ИЗБОР НА ИКТ НАГРАДИ ЗА ИЗВОНРЕДНОСТ Четврток, 13 Октомври 2016
66 Конференција ИКТ во Агробизнис Среда, 10 Август 2016
67 TELCO TRENDS 2016 Четврток, 28 Јули 2016
68 МАСИТ на Самитот на Западно Балканските земји во Париз Среда, 06 Јули 2016
69 Интервју со г-ѓа Антова Пешева, заменик-претседателка на Управниот одбор на МАСИТ Четврток, 09 Јуни 2016
70 ”CEE QA OUTSOURCING REVIEW 2015-16” Четврток, 09 Јуни 2016
71 Kонференција “Let ME help you” Понеделник, 06 Јуни 2016
72 Одржани МАСИТ ИКТ Награди Четврток, 02 Јуни 2016
73 Работилница за правни и даночни прашања во ИТ секторот Четврток, 19 Мај 2016
74 Тренинг за човечки ресурси Понеделник, 09 Мај 2016
75 НАЦИОНАЛНИ СТАНДАРДИ ВО ИКТ и ЕЛЕКТРОНСКИ КОМУНИКАЦИИ – бенефити, придобивки и практични примери Среда, 04 Мај 2016
76 МАСИТ во медиумите Четврток, 21 Април 2016
77 Избрани нов Претседател и Заменик Претседателка на Управниот Одбор на МАСИТ Вторник, 19 Април 2016
78 Тематска презентација на тема - Национални стандарди за ИКТ и електронски комуникации Петок, 15 Април 2016
79 Работилница за јавни набавки Петок, 08 Април 2016
80 Се одржа Десеттото Годишно Собрание на МАСИТ Понеделник, 04 Април 2016
81 CEEOA STARTS ‘CEE QA OUTSOURCING REVIEW 2015-16’ Среда, 30 Март 2016
82 Десетто Годишно Собрание на МАСИТ Петок, 18 Март 2016
83 Scrum.org Product Owner training and certification Понеделник, 22 Февруари 2016
84 3rd ITO&BPO Germany Forum In Berlin Четврток, 18 Февруари 2016
85 12th Telecoms Forum 2016, 17 March , Belgrade Четврток, 18 Февруари 2016
86 Одржана конференција на тема „ИКТ во агробизнис” Среда, 02 Декември 2015
87 Универзитетот "Гоце Делчев" од Штип - Прв придружен член на МАСИТ Понеделник, 05 Октомври 2015
88 Обука за основно администрирање на Sharepoint Вторник, 29 Септември 2015
89 5 стипендии за тренинг курсеви во Индија Четврток, 17 Септември 2015
90 Усвоена Националната краткорочна ИКТ стратегија Четврток, 03 Септември 2015
91 Конференција ИКТ во Агробизнис 25-26.11.2015, Скопје Четврток, 20 Август 2015
92 Нов предизвик: Smart Urban Farming Challenge Понеделник, 17 Август 2015
93 Втор термин: EXIN Agile Scrum Master сертификација Среда, 29 Јули 2015
94 Јавна расправа за Краткорочна ИКТ стратегија 2016-2017 Среда, 15 Јули 2015
95 МАСИТ во медиумите Среда, 08 Јули 2015
96 МАСИТ Игри Среда, 01 Јули 2015
97 Работилница за Јавни набавки Среда, 01 Јули 2015
98 Работилница за теми од областа на Законот за работни односи Четврток, 25 Јуни 2015
99 Интернационална конференција во Берлин Понеделник, 15 Јуни 2015
100 EXIN Agile SCRUM Master обука и сертификација Понеделник, 01 Јуни 2015
101 "SEE IT" во Сараево Среда, 06 Мај 2015
102 Избрано ново раководство на Комората МАСИТ Понеделник, 30 Март 2015
103 Одржан состанок со министерот г-дин Иво Ивановски и заменик - министерската г-ѓа Марта Томовска Понеделник, 16 Март 2015
104 Состанок на Министерот Иво Ивановски со членовите на МАСИТ Понеделник, 16 Март 2015
105 Деветто Годишно Изборно Собрание на МАСИТ Четврток, 12 Март 2015
106 Работилница за Закон за задолжница Понеделник, 22 Декември 2014
107 МАСИТ Новогодишна забава Петок, 05 Декември 2014
108 Обука за "Trade Fair Participation" Вторник, 04 Ноември 2014
109 Одржана конференција СЕЕИТА и МАСИТ Отворени Денови Вторник, 04 Ноември 2014
110 СЕЕИТА и МАСИТ Отворени Денови Вторник, 09 Септември 2014
111 Одржана работилница на тема Понеделник, 04 Август 2014
112 КАКО ДА ИЗДАДЕТЕ ФАКТУРА СО ОСЛОБОДУВАЊЕ ОД ДДВ ЗА ПРОМЕТОТ НА ДОБРА И УСЛУГИ НАМЕНЕТИ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ПРОЕКТИ Петок, 25 Јули 2014
113 EITO ICT Market Report 2014/2015 Понеделник, 07 Јули 2014
114 Се одржаа „МАСИТ ИКТ Наградите“ Понеделник, 30 Јуни 2014
115 Одржување на 6-та по ред "Balkan Broadband" конференција и изложба Четврток, 19 Јуни 2014
116 Одржување на „МАСИТ ИКТ Награди“ Среда, 11 Јуни 2014
117 Работилница на тема: Импликации од примена на Законот за финансиска дисциплина Четврток, 15 Мај 2014
118 МАСИТ ИКТ Награди Вторник, 06 Мај 2014
119 Работилница на тема "Cloud computing" Вторник, 29 Април 2014
120 Обука за "Marketing IT Outsourcing Services" Среда, 16 Април 2014
121 Одржано ОСМО ГОДИШНО СОБРАНИЕ на МАСИТ Вторник, 08 Април 2014
122 Е - регистрација на фирма Вторник, 18 Март 2014
123 Аплицирајте на „Балканскиот инвестициски форум“ Четврток, 06 Март 2014
124 ОСМО ГОДИШНО СОБРАНИЕ НА МАСИТ Среда, 05 Март 2014
125 Обука за електронско поднесување на годишни сметки Петок, 28 Февруари 2014
126 Средба со Албанска делегација Вторник, 11 Февруари 2014
127 Нова локација на МАСИТ и нов телефонски број Четврток, 23 Јануари 2014
128 МАСИТ Новогодишна забава Четврток, 19 Декември 2013
129 Одржана Конференцијата за Е-Влада и СЕЕИТА Отворени Денови Вторник, 29 Октомври 2013
130 МАСИТ на МТВ1 и АЛФА ТВ Вторник, 22 Октомври 2013
131 Одржана средба во Владата на РМ Вторник, 22 Октомври 2013
132 Известување за медиуми Вторник, 22 Октомври 2013
133 E-Government & SEEITA Open Days Conference Понеделник, 19 Август 2013
134 Потпишан Меморандум за соработка меѓу МАСИТ и ГОА Среда, 22 Мај 2013
135 Одржан настанот “Girls in ICT 2013“ Понеделник, 13 Мај 2013
136 Работилница “Creative Enterprise Workshop” Понеделник, 13 Мај 2013
137 Избрано ново раководство на МАСИТ Петок, 29 Март 2013
138 Седмо Годишно Собрание на МАСИТ Понеделник, 18 Март 2013
139 Дали си спремен да бидеш Microsoft шампион? Среда, 23 Јануари 2013
140 Одржана конференција Ден на иновации 12.12.2012 Понеделник, 17 Декември 2012
141 Ден на иновации, 12.12.2012 Понеделник, 10 Декември 2012
142 Промоција на потенцијалите на македонската ИКТ индустрија Вторник, 20 Ноември 2012
143 Македонско – словенечки Бизнис форум со ИТ Компании Вторник, 30 Октомври 2012
144 Учество на македонски ИКТ компании на Самит на Гартнер Вторник, 18 Септември 2012
145 Доделени стипендии од областа на ИКТ на ученички од Скопје Понеделник, 17 Септември 2012
146 Македонскиот ИТ маркет опаѓа втора година по ред, во 2011 Среда, 20 Јуни 2012
147 Јавна расправа за јавни набавки на ИКТ и Отворено владино партнерство Понеделник, 18 Јуни 2012
148 Интервју на Игор Бимбилоски за форумот "Кајгана" Среда, 06 Јуни 2012
149 Дигитална писменост во Македонија Среда, 06 Јуни 2012
150 Girls in ICT 2012 Среда, 06 Јуни 2012
151 Македонија да се етаблира како ИКТ бренд Среда, 06 Јуни 2012
152 Светски ден на телекомуникациите и информатичкото општество Среда, 06 Јуни 2012
153 Информативен настан и тренинг за Open source Среда, 06 Јуни 2012
154 Меморандум за соработка со Државната комисија за спречување на корупција Недела, 04 Март 2012
155 Четвртата фаза од регулаторната гилотина на МИОА Недела, 04 Март 2012
156 Договор за партнерство со Certiport Четврток, 15 Декември 2011

ПАТРОН ЧЛЕН

logo_1

 

Поддржувачи

Vip-MASIT-200x135px

neotel

 

Контакт информации

Стопанска комора за информатички
и комуникациски технологии
ул. „Коста Веселинов“ бр. 6, влез 1, спрат 1
1000 Скопје, Македонија
тел. 389 75 280 507; 389 78 296 487
е-маил: contact@masit.org.mk

Поврзување

color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48

Актуелни настани

MASIT_Novogodisna_zabava_2018