image image
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

МАСИТ Новости

Форум на тема Деловна клима за ИКТ индустрија - Ка…

Форум на тема Деловна клима за ИКТ индустрија - Како да се стимулира растот на работната сила во ИКТ?

    Деловна клима за ИКТ индустрија - Како да се стимулира растот на работната сила во ИКТ? Денес, 16 септември 2019 година, во Битола, Проектот на УСАИД - Партнерство за подобра бизнис регулатив... Read more

17 Сеп 2019

Работна средба на МАСИТ со министерката Апостолска

Работна средба на МАСИТ со министерката Апостолска

Министерката без ресор задолжена за странски инвестиции Зорица Апостолска денеска се сретна со финансиски директори и менаџери на компаниите од членството на ИКТ комората МАСИТ. Темата на средбата, ... Read more

16 Сеп 2019

Форум на тема „Бизнис клима за ИКТ индустријата – …

Форум на тема „Бизнис клима за ИКТ индустријата – Како да се стимулира растот на работната сила во ИКТ?” - Скопје

      Форумот на тема „Бизнис клима за ИКТ индустријата – Како да се стимулира растот на работната сила во ИКТ?”, кој ќе се одржи во четврток, 19.09.2019, во 11:00 часот, во хотел Stone Bridge, С... Read more

10 Сеп 2019

Форум на тема „Бизнис клима за ИКТ индустријата – …

Форум на тема „Бизнис клима за ИКТ индустријата – Како да се стимулира растот на работната сила во ИКТ?” - Битола

      Форумот на тема „Бизнис клима за ИКТ индустријата – Како да се стимулира растот на работната сила во ИКТ?”, кој ќе се одржи во понеделник, 16.09.2019, во 11:00 часот, во хотел Кеопс, Битола... Read more

10 Сеп 2019

Акцелераторот УКИМ го отвори повикот за втората Ак…

Акцелераторот УКИМ го отвори повикот за втората Акцелераторска програма есен 2019

  Осумнеделната програма ќе започне на 26 септември 2019, а ќе заврши со Демоденот / Бетапич Скопје 2019, закажан за 20 ноември 2019, со пичинг / претставување на вашиот стартап пред Комисијата за ... Read more

05 Сеп 2019

МАСИТ заедно со КБ Прво пензиско друштво организир…

МАСИТ заедно со КБ Прво пензиско друштво организира информативна средба

  Во насока на постојано инвестирање во вработените, МАСИТ заедно со КБ Прво пензиско друштво организира информативна средба која ќе се одржи на 13.09.2019 година со почеток во 13:00 часот во хотел... Read more

02 Сеп 2019

ИКТ Комората МАСИТ оствари работна средба со претс…

ИКТ Комората МАСИТ оствари работна средба со претседателот Пендаровски

    Денеска (20.08.2019 година) Стопанската комора за информатички и компјутерски технологии – МАСИТ оствари работна средба со Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски. Н... Read more

20 Авг 2019

МЛАДИХАБ – Дигитална младина

МЛАДИХАБ – Дигитална младина

По повод Меѓународниот ден на младите – 12 Август, МАСИТ со особена чест ја најавува промоцијата на проектот “МЛАДИХАБ – Дигитална младина” MLADIHUB е новиот проект на Националниот младински совет ... Read more

13 Авг 2019

МАСИТ е-информатор

МАСИТ Е-информатор, мај - јули 2019

МАСИТ Е-информатор, мај - јули 2019

               АКТИВНОСТИ          Одржана Конференција PANTHEON 2019                            14 мај 2019 МАСИТ во соработка со Даталаб Македонија ја организираа Конференцијата PANTHEON  2019... Read more

05 Авг 2019

МАСИТ Е-информатор, февруари - април 2019

МАСИТ Е-информатор, февруари - април 2019

АКТИВНОСТИ Истражување: Oцена на бизнис средината во Северна Македонија во 201812 февруари 2019 Истражувањето за оцената на бизнис средината во Македонија е направено во периодот 24.10 – 19.11... Read more

10 Мај 2019

МАСИТ Е-информатор, ноември - јануари 2018/19

МАСИТ Е-информатор, ноември - јануари 2018/19

  АКТИВНОСТИ  Активности на МАСИТ во однос на воведување на прогресивен данок Ноември 2018 Во изминатиот период МАСИТ работеше на низа активности поврзани со даночната реформа која беше вовед... Read more

08 Фев 2019

МАСИТ E-информатор август - октомври 2018

МАСИТ E-информатор август - октомври 2018

АКТИВНОСТИ   Активности на МАСИТ поврзани со најавеното воведување на прогресивен данокАвгуст - Септември 2018 Во изминатиот период МАСИТ работеше на низа активности поврзани со даночната рефо... Read more

14 Ное 2018

ПАТРОН ЧЛЕН

logo_1
Поддржувачи

 

 

Контакт информации

Стопанска комора за информатички
и комуникациски технологии
ул. „Коста Веселинов“ бр. 6, влез 1, спрат 1
1000 Скопје
тел. 389 75 280 507; 389 78 296 487
е-маил: contact@masit.org.mk

Поврзување

color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48

Актуелни настани

kon_masit_19