image image
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

МАСИТ Новости

Свечено отворање на центарот “МЛАДИХАБ – Дигиталн…

Свечено отворање на центарот  “МЛАДИХАБ – Дигитална младина” во Претседателската канцеларија на Република Северна Македонија

      Со гордост ја соопштуваме веста дека МЛАДИХАБ - Канцеларија на претседателот ги отвори вратите за сите млади во земјата. Ве очекуваме сите вас млади да бидете дел од обуките за дигитални вешт... Read more

10 Окт 2019

Најава на шестиот Б2Б настан во рамки на проектот …

Најава на шестиот Б2Б настан во рамки на проектот GIVE, во Клуж, Романија

  Во рамки на проектот Green ICT Development - GIVE  ќе се одржи шестиот Б2Б настан на тема: „Обликување попаметна и позелена иднина“ на 30-31 октомври 2019 година во Cluj HUB, Клуж, Романија. Гла... Read more

10 Окт 2019

The fifth B2B event “The Future Today” within Gree…

The fifth B2B event “The Future Today” within Green ICT Development – GIVE was held in Sofia on 26th -27th September

    The fifth B2B event “The Future Today” was held in Sofia on 26th -27th September organized by the Automotive Cluster Bulgaria. The event was held within the framework of Green ICT Developm... Read more

10 Окт 2019

Свечено отворање на центарот “МЛАДИХАБ – Дигитална…

Свечено отворање на центарот “МЛАДИХАБ – Дигитална младина” во Претседателската канцеларија на Република Северна Македонија

      Со особена чест Ве покануваме на свеченото отворање на центарот “МЛАДИХАБ – Дигитална младина” во Претседателската канцеларија на Република Северна Македонија на 8ми Октомври 2019 во 11:00ч... Read more

07 Окт 2019

Се одржа петтиот Б2Б настан на тема: „Иднината ден…

Се одржа петтиот Б2Б настан на тема: „Иднината денес“ во рамки на проектот GIVE

    The Green ICT Development - GIVE проектот е фокусиран на поддршка за развој на меѓу-граничната и меѓу-кластерска соработка како средство за развој на вообичаени нови технологии, подобрување на п... Read more

30 Сеп 2019

Форум: Бизнис клима за ИКТ индустрија - Како да се…

Форум: Бизнис клима за ИКТ индустрија - Како да се стимулира растот на работната сила во ИКТ?

    На 19 септември 2019 година, во Скопје, Проектот на УСАИД - Партнерство за подобра бизнис регулатива одржа Форум за стимулирање на растот на работната сила во ИКТ индустријата. Целта на настан... Read more

20 Сеп 2019

Форум на тема Бизнис клима за ИКТ индустрија - Как…

Форум на тема Бизнис клима за ИКТ индустрија - Како да се стимулира растот на работната сила во ИКТ?

    Бизнис клима за ИКТ индустрија - Како да се стимулира растот на работната сила во ИКТ? Денес, 16 септември 2019 година, во Битола, Проектот на УСАИД - Партнерство за подобра бизнис регулатива... Read more

17 Сеп 2019

Работна средба на МАСИТ со министерката Апостолска

Работна средба на МАСИТ со министерката Апостолска

Министерката без ресор задолжена за странски инвестиции Зорица Апостолска денеска се сретна со финансиски директори и менаџери на компаниите од членството на ИКТ комората МАСИТ. Темата на средбата, ... Read more

16 Сеп 2019

МАСИТ е-информатор

МАСИТ Е-информатор, мај - јули 2019

МАСИТ Е-информатор, мај - јули 2019

               АКТИВНОСТИ          Одржана Конференција PANTHEON 2019                            14 мај 2019 МАСИТ во соработка со Даталаб Македонија ја организираа Конференцијата PANTHEON  2019... Read more

05 Авг 2019

МАСИТ Е-информатор, февруари - април 2019

МАСИТ Е-информатор, февруари - април 2019

АКТИВНОСТИ Истражување: Oцена на бизнис средината во Северна Македонија во 201812 февруари 2019 Истражувањето за оцената на бизнис средината во Македонија е направено во периодот 24.10 – 19.11... Read more

10 Мај 2019

МАСИТ Е-информатор, ноември - јануари 2018/19

МАСИТ Е-информатор, ноември - јануари 2018/19

  АКТИВНОСТИ  Активности на МАСИТ во однос на воведување на прогресивен данок Ноември 2018 Во изминатиот период МАСИТ работеше на низа активности поврзани со даночната реформа која беше вовед... Read more

08 Фев 2019

МАСИТ E-информатор август - октомври 2018

МАСИТ E-информатор август - октомври 2018

АКТИВНОСТИ   Активности на МАСИТ поврзани со најавеното воведување на прогресивен данокАвгуст - Септември 2018 Во изминатиот период МАСИТ работеше на низа активности поврзани со даночната рефо... Read more

14 Ное 2018

ПАТРОН ЧЛЕН

logo_1




Поддржувачи

 

 

Контакт информации

Стопанска комора за информатички
и комуникациски технологии
ул. „Коста Веселинов“ бр. 6, влез 1, спрат 1
1000 Скопје
тел. 389 75 280 507; 389 78 296 487
е-маил: contact@masit.org.mk

Поврзување

color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48

Актуелни настани

kon_masit_19