image image
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

MASIT News

Форум на тема Деловна клима за ИКТ индустрија - Ка…

Форум на тема Деловна клима за ИКТ индустрија - Како да се стимулира растот на работната сила во ИКТ?

    Деловна клима за ИКТ индустрија - Како да се стимулира растот на работната сила во ИКТ? Денес, 16 септември 2019 година, во Битола, Проектот на УСАИД - Партнерство за подобра бизнис регулатив... Read more

17 Sep 2019

Работна средба на МАСИТ со министерката Апостолска

Работна средба на МАСИТ со министерката Апостолска

Министерката без ресор задолжена за странски инвестиции Зорица Апостолска денеска се сретна со финансиски директори и менаџери на компаниите од членството на ИКТ комората МАСИТ. Темата на средбата, ... Read more

16 Sep 2019

Форум на тема „Бизнис клима за ИКТ индустријата – …

Форум на тема „Бизнис клима за ИКТ индустријата – Како да се стимулира растот на работната сила во ИКТ?” - Скопје

      Форумот на тема „Бизнис клима за ИКТ индустријата – Како да се стимулира растот на работната сила во ИКТ?”, кој ќе се одржи во четврток, 19.09.2019, во 11:00 часот, во хотел Stone Bridge, С... Read more

10 Sep 2019

Форум на тема „Бизнис клима за ИКТ индустријата – …

Форум на тема „Бизнис клима за ИКТ индустријата – Како да се стимулира растот на работната сила во ИКТ?” - Битола

      Форумот на тема „Бизнис клима за ИКТ индустријата – Како да се стимулира растот на работната сила во ИКТ?”, кој ќе се одржи во понеделник, 16.09.2019, во 11:00 часот, во хотел Кеопс, Битола... Read more

10 Sep 2019

Акцелераторот УКИМ го отвори повикот за втората Ак…

Акцелераторот УКИМ го отвори повикот за втората Акцелераторска програма есен 2019

  Осумнеделната програма ќе започне на 26 септември 2019, а ќе заврши со Демоденот / Бетапич Скопје 2019, закажан за 20 ноември 2019, со пичинг / претставување на вашиот стартап пред Комисијата за ... Read more

05 Sep 2019

МАСИТ заедно со КБ Прво пензиско друштво организир…

МАСИТ заедно со КБ Прво пензиско друштво организира информативна средба

  Во насока на постојано инвестирање во вработените, МАСИТ заедно со КБ Прво пензиско друштво организира информативна средба која ќе се одржи на 13.09.2019 година со почеток во 13:00 часот во хотел... Read more

02 Sep 2019

MASIT held a working meeting with the President of…

MASIT held a working meeting with the President of North Macedonia, Stevo Pendarovski

    Today (20.08.2019) ICT Chamber of Commerce - MASIT had a working meeting with the President of the Republic of North Macedonia, Stevo Pendarovski. The meeting was attended by the President of... Read more

20 Aug 2019

МЛАДИХАБ – Дигитална младина

МЛАДИХАБ – Дигитална младина

По повод Меѓународниот ден на младите – 12 Август, МАСИТ со особена чест ја најавува промоцијата на проектот “МЛАДИХАБ – Дигитална младина” MLADIHUB е новиот проект на Националниот младински совет ... Read more

13 Aug 2019

MASIT E-Informator

МАСИТ Е-информатор, мај - јули 2019

МАСИТ Е-информатор, мај - јули 2019

               АКТИВНОСТИ          Одржана Конференција PANTHEON 2019                            14 мај 2019 МАСИТ во соработка со Даталаб Македонија ја организираа Конференцијата PANTHEON  2019... Read more

05 Aug 2019

МАСИТ Е-информатор, февруари - април 2019

МАСИТ Е-информатор, февруари - април 2019

АКТИВНОСТИ Истражување: Oцена на бизнис средината во Северна Македонија во 201812 февруари 2019 Истражувањето за оцената на бизнис средината во Македонија е направено во периодот 24.10 – 19.11... Read more

10 May 2019

МАСИТ Е-информатор, ноември - јануари 2018/19

МАСИТ Е-информатор, ноември - јануари 2018/19

  АКТИВНОСТИ  Активности на МАСИТ во однос на воведување на прогресивен данок Ноември 2018 Во изминатиот период МАСИТ работеше на низа активности поврзани со даночната реформа која беше вовед... Read more

08 Feb 2019

МАСИТ E-информатор август - октомври 2018

МАСИТ E-информатор август - октомври 2018

АКТИВНОСТИ   Активности на МАСИТ поврзани со најавеното воведување на прогресивен данокАвгуст - Септември 2018 Во изминатиот период МАСИТ работеше на низа активности поврзани со даночната рефо... Read more

14 Nov 2018

PATRON MEMBER

logo_1
Supporters

 

 

Contact Information

ICT Chamber of Commerce - MASIT
St. "Kosta Veselinov“ no.6, entrance 1, floor 1
1000 Skopje, RN Macedonia
tel. 389 75 280 507; 389 78 296 487
e-mail: contact@masit.org.mk

Networking

 color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48

Events

kon_masit_19