Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Проект за преквалификација на ИКТ кадри

prekvalifikacija.jpg

Во периодот помеѓу месец април и септември, МАСИТ со поддршка на УСАИД/РЕГ проектот и соработка со Seavus Education & Development Center го спроведе проектот за преквалификација на ИКТ кадри во рамки на кој кандидатите имаа можност да се пријават и да се пре-квалификуваат во два профили - .NET developer и Front End Web Developer. Обуката успешно е завршена од стрaна на вкупно 38 кандидати во рамки на која имаа можност да се преквалификуваат со цел да стекнат одредени други вештини, знаења и практично искуство кои се потребни на ИКТ компаниите со што би потенцијално и би се вработиле во ИКТ компаниите.
Во рамки на Проектот за преквалификација на кадри студентите ги презентираа финалните проекти, по реализираните обуките за .NET и Front end developer програмери. По спроведените презентации кандидатите беа повикани на интервјуа од страна на компаниите, по што дел од нив веќе започнаа со практична работа. МАСИТ им честита на сите студенти кои беа дел од проектот и кои успешно ги завршија обуките и им посакува многу успех во иднина.

prekvalifikacija_5.jpg  prekvalifikacija_6.jpg

 

 

 

 

PATRON MEMBER

logo_1

 

Supporters

neotel

 

 

Contact Information

ICT Chamber of Commerce - MASIT
St. "Kosta Veselinov“ no.6, entrance 1, floor 1
1000 Skopje, RN Macedonia
tel. 389 75 280 507; 389 78 296 487
e-mail: contact@masit.org.mk

Networking

 color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48

Events

traicon_1