Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Одржан е третиот состанок на Фокус групата во рамки на Проектот GIVE

44963643_1637827902989136_8226175390587027456_o

Во рамки на проектот Green Ict deVElopment (GIVE) се одржа третиот состанок на Фокус групата посветена на развој на соработка помеѓу различни индустрии. Состанокот беше одржан во Центарот за бизнис и иновации во Крагуевац, Србија на 30-31 октомври 2018 година.

На состанокот беа презентирани досегашните резултати од истражувањето во рамки на проектот, како и идни решенија и активности кои ќе бидат во фокус на проектот GIVE. Исто така од страна на конзорциумот во проектот беа презентирани сите потенцијални пазари од кои ќе бидат идна дестинација за соработка со организации и компании со цел развој на решенијата во помеѓу автомобилската, обновливата енергија и ИКТ индустријата.

Следна активност во рамки проектот е организација на 6 Б2Б средби, од кои првата ќе се одржи во хотел TCC Grand Plaza, Скопје на 12-13 декември 2018 година. Присуство на настанот е бесплатно, а повеќе информациии и регистрациската форма е достапна на следниот линк.

PATRON MEMBER

logo_1

 

Supporters

neotel

 

 

Contact Information

ICT Chamber of Commerce - MASIT
St. "Kosta Veselinov“ no.6, entrance 1, floor 1
1000 Skopje, RN Macedonia
tel. 389 75 280 507; 389 78 296 487
e-mail: contact@masit.org.mk

Networking

 color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48

Events

traicon_1