Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

ИКТ заедницата во Македонија уште еднаш докажа дека е една од најпрогресивните и најхуманите гранки

 


Традиционално, секоја година МАСИТ организира новогодишна забава за своите членки, партнери и соработници, чија масовност и содржина од година во година расте.

Оваа година, забавата обедини повеќе од 300 гости од ИКТ секторот, граѓанскиот сектор, образованието, медиумите и владата, овозможувајќи простор за сумирање на промените кои ги донесе 2018тата година и планирање на целите за 2019-та.

uUPcBQ69H6-ikt-zaednicata-vo-makedonija-uste-ednas-dokaza-deka-e-edna-od-najprogresivnite-i-najhumanite-granki

Неслучајно, а веќе и докажано, ИКТ заедницата како една од најпрогресивните во македонското општество креирајќи позитивни економски промени, но се позиционира и како носител на социјални и хумани проекти, активно вклучувајќи се во каузи кои допираат до најранливите групи. Па така и на оваа новогодишна забава, темата која доминираше и го обои настанот во вистинска новогодишна атмосфера беше хуманоста.

NOpRQOVyml-ikt-zaednicata-vo-makedonija-uste-ednas-dokaza-deka-e-edna-od-najprogresivnite-i-najhumanite-granki

Имено, МАСИТ во соработка со Црвениот Крст на Македонија организираше донација на топли зимски парчиња облека за згрижените семејства во центарот за бездомни лица во с. Чичино, Скопје. Парчињата облека беа донирани од гостите во огромни количини и беа доставени преку екипите на Црвениот Крст во центарот во с. Чичино. На овој начин и оваа МАСИТ новогодишна забава тематски обедини се’ што МАСИТ во моментов преставува: комора за ИКТ индустрија, развојни проекти и хумани каузи.

ФОГРАФИИ ОД ЗАБАВАТА

PATRON MEMBER

logo_1

 

Supporters

neotel

 

 

Contact Information

ICT Chamber of Commerce - MASIT
St. "Kosta Veselinov“ no.6, entrance 1, floor 1
1000 Skopje, RN Macedonia
tel. 389 75 280 507; 389 78 296 487
e-mail: contact@masit.org.mk

Networking

 color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48

Events

kon_masit_19