Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Одржано 13-то Годишно Изборно Собрание на МАСИТ

 

sobranie2019

МАСИТ на вчерашното 13-то редовно Изборно Собрание избра нови членови на органите на управување. Нов претседател на Управниот одбор е г-ѓа Анета Антова Пешева од компанијата „Ултра“, a заменик претседател на Управниот одбор е г-н Илија Господинов од компанијата Ендава.

На редовното Изборно Собрание беа избрани и нови членови на Управниот и Надзорниот одбор, Претседател на Собрание, како и на Судот на честа.

Членови на Управен одбор на МАСИТ се:

 • Анета Антова Пешева, Ултра, Претседател
 • Илија Господинов, Ендава, Заменик претседател
 • Драган Чепујноски, oне.Вип
 • Благој Христов, Македонски Телеком
 • Теди Цоневски, Неотел
 • Зоран Лазаревски, Ассеко СЕЕ
 • Александар Убавков, Мусала софт
 • Владимир Робевски, Исоурце
 • Ненад Чубриновски, Инплеер

 

Претседател на Собрание на МАСИТ:

 • Горан Попоски, АСИ

 

 Членови на Надзорен одбор на МАСИТ се:

 • Горан Митев, Едусофт,
 • Фросина Денкова Зафировска, ИТ Лабс
 • Дејан Гавазов, Брансис

 

 Членови на Суд на честа на МАСИТ се:

 • Викторија Дранговска, Коде ИТ Солутион
 • Тошо Трајанов, Адева Ит
 • Димитар Јаневски, Инбокс

sobranie2019_2

Новоизбраните органи на управување на МАСИТ ќе ги извршуваат своите функции до март 2022 година.

На наведениот линк можете да погледнете и албум со слики од настанот.

PATRON MEMBER

logo_1

 

Supporters

neotel

 

 

Contact Information

ICT Chamber of Commerce - MASIT
St. "Kosta Veselinov“ no.6, entrance 1, floor 1
1000 Skopje, RN Macedonia
tel. 389 75 280 507; 389 78 296 487
e-mail: contact@masit.org.mk

Networking

 color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48

Events

kon_masit_19