Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Истражувањето за побарувачката на работна сила во ИКТ секторот

Истражувањето за побарувачката на работна сила во ИКТ секторот 2009 

Истражувањето за побарувачката на работна сила во ИКТ секторот  за 2009 е направено од страна на SMMRI, подржано од Проектот за конкурентност на USAID, направен за Стопанската комора за ИКТ – МАСИТ. Оваа година извештајот нуди споредба со резултатите од направениот извештај за 2005 година.   

Work Force Demand Survey for the ICT Industry in Macedonia 2009

 Истражувањето за побарувачката на работна сила во ИТ секторот 2005

Истражувањето за побарувачката на работна сила во ИТ секторот е направено од Македонската Асоцијација за Информатичка Технологија - МАСИТ и Проектот за конкурентност - МЦА финансиран од USAID. 
Истражувањето е финансиски поддржано од German technical support program (GTZ PSP). Изработката е врз база на методологијата на WITSA, според која веќе се направени слични истражувања во Шри Ланка и Филипини со поддршка на USAID.  

Истражувањето е целосно поддржано од 5-те факултети кои едуцираат ИТ професионалци во Македонија: Електотехничкиот факултет - Скопје, Машинскиот факултет - Скопје, Техничкиот факултет - Битола,  Природно математичкиот факултет - Скопје и Економскиот факултет - Скопје.

Сите податоци се собрани од МАСИТ во периодот октомври-декември 2005, додека истражувањето е направено од Економскиот факултет во Скопје.

IT Workforce demand survey 2005

ПАТРОН ЧЛЕН

logo_1

 

Поддржувачи

neotel

 

Контакт информации

Стопанска комора за информатички
и комуникациски технологии
ул. „Коста Веселинов“ бр. 6, влез 1, спрат 1
1000 Скопје
тел. 389 75 280 507; 389 78 296 487
е-маил: contact@masit.org.mk

Поврзување

color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48

Актуелни настани

kon_masit_19