Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Позициски документ

"Unique value proposition for the Macedonian software and IT services industry"

Позицискиот документ "Unique value proposition for the Macedonian software and IT services industry" е подготвен во 2012 година како активност во рамки на Стратегијата за промоција на извоз на софтвер и ИТ услуги и подготовката на истиот е поддржанa од УАСИД ИДЕАС. Документот е подготвен во насока на истражување и подобрување на можностите и конкурентските предности на македонските ИТ компании и зголемување на нивното учество на меѓународен пазар. Целта на овој документ е да ги утврди конкурентрските предности на македонската индустрија на софтвер и ИТ услуги со цел истите да бидат користени во маркетинг активности. 

Преземете го документот (EN)


ПАТРОН ЧЛЕН

logo_1

 

Поддржувачи

neotel

 

Контакт информации

Стопанска комора за информатички
и комуникациски технологии
ул. „Коста Веселинов“ бр. 6, влез 1, спрат 1
1000 Скопје
тел. 389 75 280 507; 389 78 296 487
е-маил: contact@masit.org.mk

Поврзување

color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48

Актуелни настани

kon_masit_19