Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

МАСИТ во медиумите

„Како до зголемена продуктивност со новите ИТ - решенија?“

alt За бизнисите да бидат одржливи, интелигентни и компетитивни на пазарот, треба да се бара стручност од експертите за логистика и за дистрибуција кои размислуваат за иднина. 

Ерата на информациите, со воведување на софистицирани бази на податоци кои може да се следат на глобално ниво преку Интернет, создава огромна логистичка ефикасност. Како резултат на тоа, модерната логистика и дистрибуција е една од најбрзо растечките сегменти во ИТ областа. Според истражување спроведено од страна на Гартнер, се очекува до 2018та година растот да достигне 9.8 билиони долари. Компании како SAP и Oracle имаат добивка од околу 400 милиони долари на годишно ниво, само од имплементирање на системи за логистика и дистрибуција, што ја докажува потребата од модерните системи во индустријата и големиот потенцијал кој постои.

МАСИТ – ИКТ Стопанската Комора веќе 15 години активно ги поддржува ИКТ компаниите и овозможува
раст на македонскиот ИКТ бизнис, негова препознатливост и имиџ како во земјата така и во странство.
Притоа влијае врз унапредувањето на македонската економија и просперитет со посилна, поорганизирана
и прогресивна ИКТ индустрија. Компаниите – членки на МАСИТ се компании кои работат во областа
на информатичките и комуникациските технологии, ги следат светските трендови и воведуваат нови ИТ решенија
кои го олеснуваат работењето на бизнисите во областа на логистиката и дистрибуцијата.

Прочитајте повеќе на: http://instore.mk/onlinemagazine/2016/36A/

 

ПАТРОН ЧЛЕН

logo_1

 

Поддржувачи

neotel

 

Контакт информации

Стопанска комора за информатички
и комуникациски технологии
ул. „Коста Веселинов“ бр. 6, влез 1, спрат 1
1000 Скопје
тел. 389 75 280 507; 389 78 296 487
е-маил: contact@masit.org.mk

Поврзување

color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48

Актуелни настани

traicon_1