Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Одржан работен состанок на тема: Развој и унапредување на работната сила

 

IMG-e52192fb8059ec7dfda1a10584d8c64e-V

Во организација на BEP USAID Проектот и Министерството за труд и социјална политика, на 12.07.2018 година во хотел Holiday Inn, Скопје беше одржан работен состанок на тема: Развој и унапредување на работната сила. Учество земаа повеќе претставници од јавниот сектор како Министерството за труд и социјална политика, Агенцијата за вработување и Министерството за образование. Дополнително, повеќе претставници од приватниот сектор со своето присуство укажаа на повеќе проблеми и недостатоци со кои се среќаваат, а се со цел разбирање на текот на моменталните потреби на пазарот, како и помошта која може да биде укажана на невработените лица со цел нивно вработување и збогатување на формалното и неформалното образование. 
На наше големо задоволство МАСИТ беше претставен од Извршниот директор, Анита Никова, која ги акцентираше потребите на ИКТ секторот во државата. Дополнително беа претставени досегашните успешни проекти на МАСИТ како и соработки со други релевантни институции, се со цел добивање на стручен кадар за потребите на ИКТ индустријата.

ПАТРОН ЧЛЕН

logo_1

 

Поддржувачи

neotel

 

Контакт информации

Стопанска комора за информатички
и комуникациски технологии
ул. „Коста Веселинов“ бр. 6, влез 1, спрат 1
1000 Скопје
тел. 389 75 280 507; 389 78 296 487
е-маил: contact@masit.org.mk

Поврзување

color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48

Актуелни настани

traicon_1