Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

SEE-IT SUMMIT 2018

MEDIA_BANER-SEE_IT

МАСИТ е партнер во организација на овогодинешниот SEE-IT Самитот, кој е првиот меѓународен Самит на Западен Балкан. Во рамки на Самитот е предвидена тродневна програма која вклучува повеќе конференции, работилници, саем, панели, B2B состаноци, екслузивни HR услуги и друго. Самитот ќе се одржи во Нови Сад, од 7 – 9 Ноември, каде регионот ќе биде претставен пред меѓународни говорници, спонзори, инвеститоти и експерти.

Една од иновациите на Самитот е понуда на уникатна HR услуга, обезбедена од страна на Белградската компанија H art. Development Center, која врз основа на барање на презентеритеќе реализира интервјуа со потенцијални кандидати за вработување. Дополнително Старт-ап заедницата ќе организира посредништво помеѓу млади таленти и инвеститори, како претставници на индустријата. Саемот ќе биде посветен на неизбежниот процес на дигитална трансформација, како и на потенцијални решенија за вештачка интелигенција понудени од домашната економија.

Самитот и покрај другото е поддржан од страна на Канцеларијата за ИТ и е – управа при Владата на Република Србија, Покраински секретаријат за економија и туризам, Германско-Српска економска комора (AХK) и Кабинетот на министерот за иновации и технолошки развој, Г-дин Ненад Попович. 

Повеќе информации можете на најдете на офцијалната веб страна на Самитот.

ПАТРОН ЧЛЕН

logo_1

 

Поддржувачи

neotel

 

Контакт информации

Стопанска комора за информатички
и комуникациски технологии
ул. „Коста Веселинов“ бр. 6, влез 1, спрат 1
1000 Скопје
тел. 389 75 280 507; 389 78 296 487
е-маил: contact@masit.org.mk

Поврзување

color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48

Актуелни настани

traicon_1