Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Презентација на финалните проекти во рамки на Проектот за преквалификација на ИКТ кадри

 


 requalificaiton_2.jpg

МАСИТ во соработка со Brainster успешно ја спроведе програмата во рамки на вториот циклус од проекот за прекавлификација на ИКТ кадар. Програмата е поддржан од Проектот на УСАИД регионален економски раст (РЕГ) во која 34 млади луѓе се стекнаа со ИКТ знаења и вештини од областа на Front End web developers со фокус на react технологијата.

Финалните презентации од проектот беа одржани на 27-28.06.2019 година во просториите на Brainster каде студентите ги претставија веб-страниците кои беа креирани како завршен проект со цел презетнација на стекнатото знаење. На презентациите беа присутни претставници од компаниите членки на МАСИТ кои по крајот на секоја презентација им поставуваа технички прашања на секој од студентите, со цел да се изгради подобра врска за идниот процес на стажирање или вработување на студентите.

ПАТРОН ЧЛЕН

logo_1

 

Поддржувачи

neotel

 

Контакт информации

Стопанска комора за информатички
и комуникациски технологии
ул. „Коста Веселинов“ бр. 6, влез 1, спрат 1
1000 Скопје
тел. 389 75 280 507; 389 78 296 487
е-маил: contact@masit.org.mk

Поврзување

color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48

Актуелни настани

kon_masit_19